طراحی لوگو , طراحی برند , طراحی آرم شرکت

طراحی لوگو ، طراحی برند تجاری ، طراحی آرم شرکت

راهنمای گام به گام طراحی لوگو

Facebook
Twitter
LinkedIn
راهنمای آموزش طراحی لوگو

راهنمای گام به گام طراحی لوگو

در این بخش به صورت عملی و گام به گام ، مراحل طراحی آرم و لوگو حرفه ای را توضیح خواهیم داد .

راهنمای گام به گام طراحی لوگو,طراحی لوگو

گام اول : هدف خود را از طراحی لوگو مشخص کنید .

لوگو یک رسانه است که از طریق فرم ، رنگ ها ، زوایا ، چیدمان ، هارمونی و بالانس ، گرافیک و … پیام برند شمارا به مخاطب خواهد رساند . در این مرحله باید مشخص کنید که هدف شما از طراحی لوگو چیست و به بیان دیگر لوگو قرار است چه عملکردی داشته باشد و این موارد را روی کاغذ بیاورید تا رشته امور در مراحل بعدی کاملا در دستتان باشد . در اینجا شما را در جهت یک تصمیم گیری اولیه برای روشن ساختن هدف شما از طراحی لوگو راهنمایی می کنیم :

  • معرفی برند : این موضوع یعنی شما در ابتدای کار برندسازی هستید و از لوگو انتظار دارید تا برند شما را معرفی کند .
  • تثبیت برند : با این انتخاب ، یعنی برند شما قبلا معرفی شده و قصددارید برند را در ذهن مشتریان تثبیت و بازیادآوری نمایید .
  • اعتماد بخشی : این انتخاب گویای این مسئله است  که برند شما معرف حضور مخاطب هست و آنرا به خاطر نیز سپرده ، اما شما در نظر دارید در راستای فروش بیشتر ، اعتماد حداکثری مخاطب را جلب کنید .
  • تحسین برانگیزی : با این انتخاب شما تمام مراحل را به خوبی پشت سرگذاشته اید ، اما یک خلاء در برند خود احساس می کنید : میخواهید بهترین باشید .

گام دوم : شناخت مخاطب هدف

برای شما ( بعنوان طراح لوگو حرفه ای یا مدیر یک کسب و کار ) باید شناخت مخاطب هدف ، از اصول اولیه کار شما تلقی گردد . تنها از طریق شناخت دقیق مخاطب است که میتوانید با توجه به روحیات ، علایق و ارزش های او ، لوگویی طراحی کنید که بتواند بر ذهن او تاثیر بگذارد .

مطالعه مطالب بیشتر در باره مخاطب لوگو

گام سوم : تصمیم گیری در باره درج نام برند در راهنمای گام به گام طراحی لوگو

قطعا شما نیز در کنار اینکه دوست دارید نماد خود را معرفی و ماندگار کنید ، مهم است که نام برند خود ر نیز به همان میزان تثبیت نمایید ، اما همیشه نیاز نیست برای شناساندن نام برند ، این کلمه را در طرح لوگو نیز بیاورید .

اگر نام شرکت یا برند طولانی ، عمومی یا بصورت معمول ترجمه درستی ندارد ، به کاربردن نام برند در لوگو را کنار بگذارید !

گام چهارم : رعایت رنگ های سازمانی

اگر سازمان شما در انتخاب رنگ های سازمانی هوشمندانه عمل کرده و بعد از آن نیز از رنگهای مذکور به خوبی در تبلیغات خود استفاده کرده ، بهتر است شما نیز در طرح لوگو آن رنگها را مد نظر قرار داده و از چارچوب آنها خارج نشوید . چرا که استفاده دائمی از رنگهای سازمانی ، برند را در ذهن مخاطب بعنوان یک نام و نشان آشنا القا خواهد نمود .

برندسازی با استفاده از رنگ های سازمانی ، به مرور زمان باعث ایجاد حس الفت میان مخاطب و برند شما خواهد شد . چنانچه در مراحل اولیه طراحی برند هستید و هنوز رنگ های برند خود را انتخاب نکرده اید ، حتما با مطاعلات روانشناسانه نسبت به تنظیم و تعریف رنگهای سامانی برند اقدام کنید .

از طریق لینک زیر میتوانید دلایل مفصلی در این باره مطالعه نمایید :

رنگ در طراحی لوگو

گام پنجم : نگاه به لوگوی سایر برندها ، بدون تقلب از روی دست آنها !

شباهت لوگوی برند به برندهای مطرح و موفق ، شاید درذ نگاه اول یک انتخاب جالب به نظر برسد ، اما قطعا ( و بازهم قطعا ) این کار موجب می شود مخاطب شما را یک نسخه کپی و جعل از برند مورد اشاره تلقی کند و اینگونه فکر کند که شما برای برند خود وقت نگذاشته و چندان برای این برند اهمیت قائل نیستید !

نتیجه اخلاقی : مخاطب شما برای برندی که خودتان به آن اهمیت نداده اید ، توجه نخواهد کرد .

بررسی کنید که رقبا و همکاران در لوگوی خود چه موارد ( مفهومی و نه مصداقی 9 را رعایت نموده اند ، از چه چیزی پرهیز داشته اند ، رنگ های صنف خود را بشناسید و …

بررسی لوگوی رقبا

گام ششم : طراحی لوگو یعنی طراحی سادگی ( راهنمای گام به گام طراحی لوگو )

اولین قانون طراحی لوگو در مبحث گرافیک لوگو ، رعایت سادگی است .

حتی اگر در نظرر دارید مفاهیم زیادی در لوگو درج کنید ، طرح را به یک طراح لوگو حرفه ای بسپارید تا به جای سردرگم کردن مخاطب و طراحی یک تابلوی نقاشی شلوغ ! تمامی مفاهیم را در بستر یک طرح هرچه ساده تر ارائه نماید .

گام هفتم : طراحی های مختلف و متفاوت

بهترین کار این است که هر آنچهبعنوان ایده به ذهنتان خطور می کند روی کاغذ بنویسید ، بعد از آن ایده های برتر را انتخاب و طراحی کنید ، در مرحله بعدی میتوانید از میان طرح های ایجاد شده نیز طرح های ناکارامد را حذف به چند طرح تسویه شده برای انتخاب لوگوی نهایی دست یابید .

در گام بعدی ، طرح های منتخب را از طریق برنامه های برداری ( وکتور ) مانند کارل دراو و ادوبی ایلستراتور وارد سیستم کتمپیوتر نموده و با نهایت دقت طراحی کنید . این برنامه ها طراحی اصولی را در برابر شما قرار دادهو  امکانات زیادی در اختیارتان می گذارند اما طراحی دستی قدرتمند شما را در سخت هرچه بهتر لوگوی نهایی یاری خواهد رساند .

فرمول : طراحی دستی قوی تر = طرح نهایی قدرتمندتر

دلیل استفاده از برنامه های وکتور محور ( و نه بیت مپ محور مانند فتوشاپ ) که در طراحی لوگو هیچ کاربردی ندارند و از طریق لینک زیر میتوانید دلایل مفصلی در این باره مطالعه نمایید :

طراحی لوگو در فتوشاپ

با بکارگیری نرم افزارهای وکتور ، میتوایند تمام اندازه ها و موقعیت های مورد نظر برای لوگو را در نظر بگیرید ، فقط به خاطر داشته باشید که اگر طرح شما شامل خطوط ریز و ظریف باشد و جزیئات زیادی داشته باشد ، در ابعاد کوچک ، جزئیات به خوبی دیده نمیشوند .

گام هشتم : نظر سنجی از افراد باسلیقه !

همواره به یاد  داشته باشید شما لوگو را برای دیگران طراحی می کنید نه خودتان ، پس نظرات دیگران را جویا شوید و بدانید نظر عموم در باره لوگوی طراحی شده چیست ، البته در این زمینه زیاده روی نکنید چون عموما نظر می دهند اما راهکار نمی دانند !

طرح لوگو را به کسانی که ممکن است در آینده مخاطب شما باشند نمایش داده و نظرخواهی کنید .

قطعا شما نیز با مطالعه مطالب موجود در بخش آموزش طراحی لوگو لوگونگار ، مسیر موفقیت خود را در زمینه طراحی لوگو با سرعت بیشتری طی خواهید نمود .

نویسنده : تیم تحریریه لوگونگار