دلایل عدم استفاده از هنرهای آماده در طراحی لوگو
چنابچه به لوگو های گوناگون نگاهی بیندازید متوجه می شوید که چطور برخی از لوگوها از آغاز با دست طراحی شدهاند، در حالی که در طراحی برخی از آنها از فونتها و عکس ها حاضر کاربرد شده و باهم ترکیب شده است. هردوی آنها پذیرفتنی هستند و هیچ روند طراحی استانداردی وجود ندارد که بتوان گفت کدام یک از دیگری بهتر است، گزینش بین آن دو فقط پیوستگی به این دارد که شما بخواهید که لوگوی نهایی چطور به عقیده بیاید و چه حسی را القا کند.
بحث در مورد هنرِ آماده است، هنر آماده، اساسا به همان روشی مورد بهرهگیری پیمان میگیرد که تصاویر حاضر مورد بهرهگیری پیمان میگیرند. میتوان از آنها به عنوان چاشنی طراحی بهرهگیری کرد، یا اینکه برای بهبود تجربهی بازخوانی بیننده آنها را به کار برد. ولی در طراحی یک لوگو، هنر حاضر خیلی به ندرت استفاده میشود. تنها موردی که شما احتیاج دارید از هنر حاضر استفاده کنید زمانی است برای اجرای یک ایدهی هنری (مثل کانسپچوال آرت) که دربایستن به یک مرجع طراحی دارید. حتی در این موارد شما احتمالا از کل آن در طرح نهاییتان استفاده نمیکنید.
اگر شما در اینترنت برای طراحها، قلمها و الگوها گرافیکی آماده جستجو کرده باشید، به شایستن بسیار طرحهایی را به چهره تکراری دراین سایتها دیدهای، که به همان صورت یا کمی متفاوت به پیشه رفتهاند. هنر حاضر معمولا در همه جا یافت میشود و تکراری است؛ و این چیز خوبی برای طراحی شما نیست.
طراحی لوگوی مقدماتی
می دانیم که چهار عنصر برای طراحی لوگو وجود دارد، ولی همهی آنها برای طرح شما الزامی نیست.همانطور که مردم با سلیقههای محتلف هستی دارند، روند شغل شما شدنی است متفاوت باشد. در اینجا چهار عنصر طراحی یک لوگوی خوب، بدون هیچ اجازه خاصی را می بینید.
به یاد ماندنی: اگر مردم نتوانند به سادگی لوگوی شما را به خاطر بسپارند و آن را با اسم برند وابستگی دهند، شما به زحمت میافتید و در چنین شرایطی باید تجدید نظری روی طرح خویش داشته باشید.
مقیاس پذیر: شما به عنوان طراح باید به همهی جنبههای طرح بیاندیشید. به این اندیشه کنید که لوگو در کجاها میتواند پیمان بگیرد، و چگونه میتواند آن را طوری تنظیم کرد که با تغییر ابعاد و جزئیات، در کل جا یکسان به عقیده بیاید.
متمایز: درطراحی یک لوگو همه چیز مهم است. هرگونه تشابهی با طراحی یک برند سایر به معنی فاجعه است، یا رقابتی تنگاتنگ (که البته خوب است). فقط به لوگوهای همهی فست فودها نگاه کنید، همه آنها زرد و قرمز هستند.
مرتبط : طراحی یک لوگو باید با صنعت مشتری شما پیوستگی داشته باشد. باید دربرگیرنده عناصری شود که به سهولت به شرکت و کار مشتری شما وابسته باشد.
با نگاه به عناصر یک طراحی لوگوی خوب، بهتر متوجه میشوید که چطور هنر حاضر نمیتواند در این روند صحیح پیشه کند. برای وسعت بخشیدن به این ایده، در اینجا به بعضی از دلایلی که نباید از هنر حاضر در طراحی لوگو بهرهگیری کنید اشاره میکنم:
روند خلاقیت شما را آهسته میکند:
به کارگیری هنر حاضر به عنوان مرجع اصلی شما در خلق یک لوگو شدنی است که روند طراحی شما را به تأخیر اندازد. بیشتر طراحان با این نکته موافقند که سریعترین مسیر برای انتقال یک ایده از راه کاغذ و قلم است. اگر من پیمان باشد که به طراحان گرافیک نصیحتی بکنم، میگویم که به جای اینکه در اینترنت به دنبال الهامات بگردند، روند خلاقیت خود را با طراحی مداد و کاغذ آغاز کنند.
لوگوی شما بیش از حد، عمومی و کلی به عقیده میآید:
همانطور که در بالا اشاره شد، لوگوها باید متمایز باشند و بدرخشند، منحصر به فرد باشند، و تجسمی از شرکت مشتری و وظایف آنها ایجاد کند. یک لوگو که ظاهری عمومی دارد، در بخشهای بیان شده کاربرد نخواهد داشت؛ بدترین قسمت، آن است که لوگویی که شما با به کارگیری هنر آماده طراحی کردهاید، با لوگوی شرکتی سایر اشتباه گرفته میشود. تنها تصور کنید چقدر هراسناک است اگر روی کارت ویزیت شما احد متعلق به لوگوها باشد.
از اعتبار شما و مشتریتان کم میکند:
پس از طراحی یک لوگوی عمومی و تکراری برای یک مشتری، شانس شما برای دریافت پروژهی طراحی لوگوی دیگر ناچیز خواهد شد. مشتریها، به دلیل داشتن یک پروندهی غیر جذاب، و روند خلاقیت زیر استاندارد، به پیشه شما طور دیگری نگاه میکنند.
بنابراین اگر شما طراحی لوگو را به عنوان حرفهی خویش برگزیدید، به یاد داشته باشید که باید تصوراتی رام نشدنی و بی کران و حصر داشته باشید. طراحی لوگو امری بیش از زیبایی شناسی است، این پیشه به راستی نوعی تجسم بخشیدن به اهداف و فلسفهی کمپانی سفارش دهنده است ، پس شما باید قدمی فراتر بگذارید تا بتوانید این ایدهها را متصور شوید. در ضمن از داشتن روندی مناسب و مؤثر برای طراحی لوگو مطمئن شوید. جستجوی اینترنتی برای الهام گرفتن، آنقدرها هم بد نیست، ولی وقتی به مرحلهی خلق ایده برای یک پروژه میرسیم، بهتر است مکانی مناسبتر و راحتتر برای تفکر و ایده پردازی بیابیم (که معمولا روی صفحهی کامپوتر یا لپ تاپ نیست) مکانی آرام که به ذهن اجازهی پرسه زدن را بدهد.