ایدهی طراحی لوگوهای مینیمال از هنر مینیمال گرفته شده است، که شامل کاستن اجزای طراحی به کمترین و سادهترین شکل بیانی آن است. مینیمالیسم در طراحی لوگو، که از طرف بسیاری از طراحان به عنوان گرایشی دوست داشتنی و خلاقانه باره ستایش پیمان گرفته، امروزه خیلی باره پروا است. طراحان از هر نسلی این شعار را بنیاد طراحی خویش کردهاند “سادگی بهتر است”. ولی اجازه دهید لحظهای صادقانه فکر کنیم… آیا این به راستی بهتر است؟
در واقع هدف مختصر ارزش نشانه دادن مینیمالیسم نیست. می خواهیم بدانیم که آیا به راستی به کارگیری این سادگی بر اساس بیچارگی و با تفکر برگزیدن شده است؟ یا اینکه حقیقتا از شغل فرار میکنیم؟
اغلب مشتریان چیزی را باور میکنند که طراح به ایشان روشنگری دهد. حتی اگر هیچ مینیمالیسمی در لوگو نباشد، مشتری آن لوگو را مینیمال میپندارد تنها به این علت که طراح او را مجاب کرده است. هدف واقعی به کارگیری مینیمالیسم در طراحی لوگو این است که پیام آن شرکت را با حداقل عناصر طراحی شدنی به نمایش بگذارد. یک نمونهی سرشناس از این نوع، اشتباه بزرگواری بود که کمپانی گپ (GAP) سپریدن عدل و آن وقتی بود که تصمیم به طراحی مجدد لوگوی محصولاتش گرفت. گپ میخواست که لوگو را ساده کند، اما موفق نشد با لوگوی جدید مشتریانش را تحت تأثیر پیمان دهد. نهایتا، ناچار شد به لوگو پیشین رجوع کند.
برای فهم عمیق اینکه چگونه مینیمالیسم در یک لوگو عمل میکند، نمونه لوگو سرشناس نایک را ببینید. لوگوی همیشه ماندگار نایک با آن “قوس” معروف خود، مثالی کامل از به کارگیری مینیمالیسم در طراحی لوگو است. خیلی ساده و مرتبط با سوژه است. علامت نایک کاملا نمایانگر نزاکت و نحوهی عملکرد آن کمپانی است. فرم این لوگو نشان الهه ظفر یونان به اسم نایک اس
گاهی اوقات، طراحان لوگو استفاده از مینیمالیسم را بهانهای برای فرار از کوشش قرار میدهند. به ذکر دیگر، آنها پایین بار کار کردن برای یک پروژهی طراحی لوگو نمیروند. در موارد کمی هم طراحان یک طراحی نیمه کارهی لوگو را به عنوان لوگوی مینیمال ارئه میکنند که به شدت ناخواسته و ناپسند است. از وسط دلایل زیادی که طراحان برای سهم از مینیمالیسم در طراحی ذکر کردهاند، برخی در ذیل آمده است:
در حال حاضر، و همواره8 داغ ترین مد بازار است.
فهم لوگوهای مینیمال، برای افراد ناشی آسان است.
ما نمیخواهیم که مخاطبان مورد نظر را گیج کنیم.
سادگی دائم بهتر از تلاش برای خلاقیت است.