طراحی لوگو , طراحی برند , طراحی آرم شرکت

طراحی لوگو ، طراحی برند تجاری ، طراحی آرم شرکت

طرح ها ، ماندگارتر از نام ها

Facebook
Twitter
LinkedIn
طرح ها ، نامها

طراحی لوگو ، ماندگارتر از نام تجاری

چرا در جهان پیرامون خود با این حجم انبوه از طرح های متنوع لوگو احاطه هستیم ؟  بعبارت دیگر آیا تاکنون در این باره فکر کرده اید که به همان میزان که نامهای تجاری را در خاطر داریم و یا حتی بیشتر از آن ، طراحی لوگو برند ها نیز در ذهن  ما نقش بسته است ؟

هر برند نامی و نشانی دارد ، سابقه ای ، اهدافی که پیش رو دارد ، امکانات و اعتباری میان مشتریان خود . با این همه ، چرا طراحی لوگو برای هر برند همچنان یک نیاز اساسی است ؟

پاسخ در این نکته پنهان است که همواره طرح ها قابل شناسایی تر از نامها هستند  . البته در این خصوص منظور ما بیشتر طرح های منحصر بفرد و غیر تکراری میباشد که به سادگی با دیدن آنها میتوان بین آن طرح خاص و طرح های گوناگون دیگری که مشاهده نموده ایم ، تفاوت قائل شویم .

یک محصول با بسته بندی خاص و یک نماد ( لوگو ) ، حتی در صورت فراموشی نام آن محصول ، برای بیننده همچنان قابل شناسایی است .

مثالی در این رابطه به یاد ماندنی بودن لوگو در مقایسه با نام برند ؛

شاید شما نام یک محصول خاص که نمونه های مشابه زیادی هم در مارکت خود دارد فراموش کرده باشید ، اما قطعا اگر از مصرف کنندگان آن محصول بوده باشید ، با دیدن طرح لوگو یا بسته بندی ، کالای مورد نظر خود را خواهید شناخت !این مثال در مورد دارو ، مواد غذایی ، صنعتی و هر محصول دیگر نیز صادق است .

طرح ها ، ماندگارتر از نام ها

چرا اینگونه است ؟ چرا طرح های لوگو ماندگارتر از نامهای تجاری هستند ؟

دنیای کلمات ، دنیای شناخته تر شده ای میباشد . ما هر روز از کلمات مختلف استفاده می کنیم . برای برقراری ارتباط با دیگران ، برای خرید ، برای تحصیل ، برای بحث و تبادل نظر ، ابراز علاقه ، پرسش و پاسخ دادن ، همواره از کلمات و واژگان بهره میگیریم . ما این دنیای کاربردی را میشناسیم ، خیلی برایمان غریبه نیست .

اما مقایسه کنید ، چند درصد از ما طراح هستیم ؟ چند نفر از میان آدمهای پیرامون ما توانایی ترسیم اصولی را دارند ؟

نکته در اینجاست :

همه انسانها توانایی تکلم را دارند و از خردسالی نیز این قدرت را آموخته و با آن آشنا شده اند ، اما همه کس ، تبحر طراحی را ندارد ، ذهن کنجکاو برای دیدن و سپس ترسیم را ندارد ، طرح ها و اصول گرافیک را نمیشناسد .

از طرفی به خاطر سپاری ، کد گذاری میخواهد ، تا بتواند در ذهن بماند .

پیش نیاز این کد گذاری برای حافظه ، تازه بودن موضوعی است که با آن مواجه میشود . ما توانایی اندکی در بخاطر سپردن چیزهای مشابه به هم داریم ، اما قدرت این را داریم که موارد متفاوت را از هم تمییز دهیم . یکبار دیگر مرور می کنیم :

مقاله مرتبط : روش های نام گذاری برند

مراحل به خاطر سپاری :

1- مشاهده ، دریافت ( دیدن ، شنیدن و انواع حواس )
2- کد گذاری
3- به خاطر سپاری

مشکل در عدم به یادآوری یک نام و همچنین به خاطر آوری یک طرح ، هر دو در مرحله دوم ( کد گذاری ) نهفته است .

هر چقدر موضوع در مرحله اول ناشناخته تر باشد و بعبارتی تبدیل به یک تجربه شود ، شانس کد گذاری و نهایتا به خاطر سپاری آن نیز بالاتر می رود .

مقاله پیشنهادی : طراحی لوگو ماندگار

جاهایی که برای اولین بار میبینیم ، طعم هایی که برای اولین بار میچشیم ، همواره حسی به ما می دهند که معمولا در ذهن ما باقی می مانند. طرح های لوگو ماندگارتر از نامهای تجاری هستند چون کمتر از آنها استفاده می کنیم و آنها را میبینیم .

نگارنده : تیم تحریریه لوگونگار