روانشناسی رنگ در طراحی لوگو
قرمز
انتقالات : هیجان، شهوت، مقاومت، احساسات جنسی، حمله، شجاعت، سرعت، آرزو، دلیری، تصمیم، هوس، انگیزش، حرکت، خطر، سختی، عصبانیت، انعطاف ناپذیری .
صورتی
انتقالات :عشق، داستان عاشقانه، نرمی، آرامش، وقار، خنکی، آسودگی، سکون، بی حرکتی، تخیل، سنت .
آبی
انتقالات : اعتماد، راستگویی، وابستگی، خنکی، قابل اطمینان بودن، معتمد، دوستانه ، آرام، آسودگی، وقار، آب، جدیّت، قدرت، موفقیّت، حرفه ای بودن .
زرد
انتقالات:خلاقیت، گرمی، شادی، تشویق، نور خورشید، جوانی، خوش بینی، امید، غذا، محرک، توسعه، کنجکاوی، بازیگوشی، سرگرمی، انرژی، راحتی، صدای خنده، لحظات خوب .
سبز
انتقالات: طبیعت، صلح، پرورش، هارمونی، بازیافت، خوش شانسی، سخاوت، باروری، رشک، نگهداری، مردانگی، آرامش، رشد، فراوانی، شفا، زندگی، تعادل، جوان سازی، پایداری، تاثیر .
نارنجی
انتقالات: جنبش، پر توانی، دوستانه، دعوت، گرما، خلاقیت، حاصلخیزی، اشتیاق، بازیگوشی، شعله وری، لحظات خوش، ماجراجویی، رفتار و روش .
مشکی
انتقالات: خوشگذرانی، قدرت، توانایی، بدی، هوشمندی، وقار، گمراه سازی، راز، مدرن، نازکی، براقی، رسمی، تحریف، محرمانه.
خاکستری
انتقالات:قابل استفاده، خنثی، میانه راه، سنین پیری، مرگ، مالیات، کمبود انرژی، رکود، خونسردی .
بنفش
قهوه ای
انتقالات: پایداری، طبیعت، دوستی، زمین، قبیله ای، بدوی، سادگی، تجربه، راحتی .
رنگ در طراحی لوگو
روانشناسی رنگ در ساخت و طراحی لوگو چه در امور شخصی و چه در امور تجاری احد از جالب ترین و جنجالی ترین جنبه های برندسازی می باشد. انگیزه این فرمایش اینست که اغلب مکالمات امروز در مورد رنگ ها و جذبه آن، احساسات، شواهد حکایت نوع و تبلیغاتی را در بر می گیرد که در باره «رنگ و ذهن» ادعاهای فراوانی را مطرح می کنند. واقعا روانشناسی رنگ در برند سازی چه اهمیتی دارد؟
تصورات غلط در مورد روانشناسی رنگ چیست؟
ممکن است متوجه شده باشید که در باره روانشناسی رنگ بحث های زیادی چهره می گیرد؛ ولی دیتا های حقیقی زیادی برای توسعه و اشاعه آن هستی ندارد. احتمالاً دلیل این باشد که عواملی همانند نخستینگی شخصی، تجربیات، تربیت، اختلافات فرهنگی، مکان و غیره معمولا نشان رنگ ها را کمرنگ و محو می کند. پس ایده هایی مثل اینکه در طیف رنگ، زرد از عقیده روانشناسی شادترین رنگ محسوب می شود، غلط می باشد.
مقاله پیشنهادی : رابطه جنسیت ، سن و فرهنگ در تفسیر رنگ های لوگو
موضوع مهم رنگ ها در برندسازی
رنگ نارنجی در لوگوی سازمان ها پرتو دوستی، خوشحالی و اطمینان؛ رنگ زرد پرتو خوش بینی، وضوح و گرمی؛ ؛ رنگ قرمز پرتو هیجان، جوانی و جسارت؛ رنگ بنفش پرتو خلاقیت، نیرو پندار و هوش؛ رنگ سبز نشان صلح، رشد و سلامت ؛ رنگ نقره ای نشان تعادل، خنثی بودن و تسکین و رنگ آبی نشان اعتماد و توان می باشد.
اما راستی این است که رنگ به شدت به تجربیات شخصی وابستگی دارد لغایت اینکه آن را با احساسات خاص در سطح دانشمند معنی کنیم. باید گفت الگو های پیام دهی مفصل تری را می طاقت در مفاهیم رنگی پیدا کرد. رای مثال، رنگ ها نقش قابل توجهی در خرید و برندسازی دارند. محققان در تحقیقی با عنوان «اثر رنگ در بازاریابی» به این موضوع پی بردند که بیشتر از ۹۰ درصد داوری های شتابزده در مورد محصولات می تواند فقط به رنگ مربوط باشد (با توجه به اینکه چه محصولی را می خرید).
تحقیقی به اسم «قرمز مهیج و آبی باکفایت» صورت گرفته است و این پژوهش تایید می کند که منظور خرید به شدت تحت تاثیر رنگ ها است؛ چون رنگ ها بر چگونه دیده شدن برند اثر دارند. این یعنی رنگ ها به مصرف کننده می گویند «شخصیت» یک برند را چگونه ببینند.
با مطالعه نتایج تحقیقاتی مثل «اثرات تعاملی رنگ ها» می توان گرفتن که بستگی بین رنگ ها و برندها به تناسب موجود در رنگی وابستگی دارد که برای یک برند خاص باره استفاده قرار می گیرد؛ یعنی آیا رنگ باره استفاده با آن چیزی که برای فروش گذاشته شده، دارای تناسب می باشد یا خیر؟
همچنین تحقیقات دیگری هم نشانه دیتا مغز ما برندهای قابل تشخیص را ترجیح می دهد که این موضوع بر اهمیت رنگ اثناء ایجاد هویت برند تاکید می کند. پس زیاد مهم است که برندهای جدید هنگام طراحی رنگ لوگوی خویش از تمایز آن با رقبا اطمینان حاصل کنند. مثلا اگر رقبا از رنگ آبی استفاده کرده اند، رنگ بنفش شما را از رقیب متمایز خواهد کرد.
هنگام انتخاب رنگ درست، پیش بینی بازتاب مشتری به تناسب رنگ با محصول، اغلب از خویش رنگ مهم است. در نتیجه، بین به کارگیری رنگ و دریافتن مشتری از منش یک برند، ارتباطی راستین وجود دارد.
هر یک از رنگ ها به طور مفصل ای با ویژگی های ویژه تطابق دارند . رنگ قهوه ای با استوار و زمخت بودن، بنفش با ظرافت و فرهیختگی و قرمز با هیجان شناخته می شود. اما کم و بیش کل پژوهش ها آکادمیک در باره رنگ ها و برندسازی به شما می گویند خیلی مهم است که رنگ های برند شما، به جای رعایت قانون ترکیب رنگ های کلیشه ای، هویتی را که می خواهید به تصویر بکشید، تایید کنند.
عبارت «سبز مساوی با آرامش است» را در نظر بگیرید. این مفهوم اشتباه می باشد، چون گاهی اوقات رنگ سبز برای برندسازی سایت زیست محیطی تیمبرلند بهرهگیری می شود و در موارد دیگری این رنگ در فضای پولی و مالی سایت Mint.com باره استفاده قرار می گیرد و در دو حالت تاثیر زیاد مثبتی دارد. یا رنگ قهوه ای ممکن است برای فضای معرفی یک جنس محکم (مثل سایت محصولات چرمی Saddleback Leather) پسندیده باشد؛ درحالی که در موقعیت دیگری برای برپایی گرمی یا برانگیختن احساسات یا تحریک اشتها (مثل هر تبلیغ بازرگانی که در باره شکلات دیده اید) هم می تواند استفاده شود.
مطلب آموزشی : روبان های رنگی و طراحی لوگو
نتیجه گیری :
برای انتخاب رنگ برند مجموعه قواعد ساده و مشخصی هستی ندارد، اما انتخاب رنگ به طور حتم باید مورد پروا قرار بگیرد. احساس، خلق و خو و تصویری که برند شما برپایی می کند، نقش مهمی در برانگیختن احساسات دیگران دارد.
رنگ ها تنها زمانی روی پیشه می آیند که بتوانند با هویت دلخواه یک برند مطابقت داشته باشند همانند استفاده از رنگ سفید برای القای علاقه کمپانی اپل به طراحی ساده و تمیز. بدون در نظر داشتن چنین مفهومی، ترجیح دادن یک رنگ به رنگ دیگر معنی ندارد و نمی طاقت ثابت کرد که مثلا رنگ زرد در کل گیتی اغلب از رنگ آبی خریدار دارد.