طراحان مشهور لوگو شرکت های معروف
راب جان اُف
راب جان اف گرافیستیست که سابقه طراحی لوگو شرکت ها و هویت سازمانی، تبلیغات و اعلان های تلوزیونی را دارد ولی به راستی معوفیت او به خاطر طراحی لوگو شرکت اپل است.در سنه 1977 او برای رِگیس مک کنا به عنوان مدیر هنری مشغول به پیشه شد که طراحی لوگوی کمپانی اپل به او ودیعه شد. راب جان اُف طراحیهای دیگری نیز در گویه تبلیغات و چاپ برای کمپانی اپل اتمام داد. او همچنین بعدا طراحی هایی را برای شرکت های ای بی ام و اینتل سپریدن داد.
فرانک ماسون رابینسون
فرانک ماسون رابینسون از نخستین و مهمترین بازاریابان نام تجاری کوکاکولا بود. او در جوانی ساکن آیووا بود و آنجا با همسرش لورا کلاپ زناشویی کرد. در سال 1886 فرانک ماسون رابینسون ساکن آتلانتا شد و در آنجا ب عنوان منشی و دفتردار کمپانی پمپرتون شیمیمشغول شد.او برای خلق لوگوی کوکاکولا از خط اسپنسریان اسکریپتاستفاده کرد که در آن زمان در میان دفترداران رایج بود.
دیوید شن
ددیوید شن در سمت معاون بزرگتر در بخش تجارب کاربران و همچنین تیم طراحی یاهو تقریبا به 8سال کار میکرد و همین فرمایش مایه شد تا با بیشتر محصولات و خدمات یاهو چه در محدوده آمریکا و چهدر حیطه بین المللی درگیر باشد.لوگوی اصلی یاهو، یا “Jumping Y Guy” شامل یک دایره آبی معرف کره زمین و یک شکل همانند Yانگلیسی میباشد، توسط او طراحی شده است.
روث کدر
روث کدر طراح و هنرمندی است که طراحی لوگوی Google را پیاده سازی کرد.
او در برزیل متولد شد و پس به اسرائیل رفت و مدرک معماری خود را از دانشگاه تکنولوژی اسرائیل “Technion”دریافت کرد. سپس به ایالات متحده رفت و در سلسله طراحی از دانشگاه استنفورد فارغ التحصیل شد.پایان نامه کارشناسی ارشد او در مقوله طراحی کارتهای بازی بود، و باعث شد که وی بدست شرکت Adobeبه عنوان یک طراح ارشد پذیارفته شود. او سپس برنده طراحی “Analog Deck”و “Duolog Deck”گردید.
والتر لندور
والتر لندور ، بنیادگزار کمپانی Landorو یکتا از پیشگاامان پرتو گذاری و تحقیق درخصوص مشتری است. کمپانی Landor ارای دفاتر ارائه مشاوره درزمینه برند و طراحی پیوسته درسراسر دنیا میباشد.شاید نامی ترین برند و لوگوی طراحی شده توسط او را بتوان لوگوی FedExمعرفی کرد.
میلتون گلیزر
میلتون گلیزر، یک طراح گرافیک است که اغلب برای طراحی لوگوی ” (I love New York)” ، پوستر Bob Dylan، لوگوی DC bullet و لوگوی Brooklyn Breweryشناخته میشود. او وانگهی بنیادگزار گاهنامه New York Magazineبه همراه کلی فلکر (Clay Felker) در سنه 1968 می باشد.
آلن جرارد فلچر
آلن جرارد طراح انگلیسی است کهدر اعلان فوتش توسط روزنلامه نامدار دیلی تلگراف به عنوان “یکی از مورد توجه ترین و نیرومندترین طراحان گرافیک نسل خودش” معرفی گردید.تعداد قابل توجهی از نشانه ها او هنوز هم مورداستفاده میباشند که میتوان از لوگوی Reutersکه شامل 84 نقطه ، ویا لوگوی V&A(موزه ویکتوربا و آلبرت) و لوگوی IoD(انستیتوی کارگردانان) اسم برد.
ساول بس
ساول بس، طراح گرافیست آمریکایی و فیلمساز برنده جایزه Award Academyبود. او بیشتر در زمینه طراحی های تصاویر متحرک شناخته میشود.ساول بس، ششمین لوگوی AT&Tرا طراحی کرد. وی وانگهی لوگوی گلوب AT&Tرا پس از انحلال شرکت Bell Systemsطراحی نمود. وی وانگهی لوگوی Continental Airlinesرا درسال 1968 طراحی ارائه کرد که همین آرم شناخته شدهرین لوگوی دهه 1970 گردید.
بیل کلیرلی
ویلیام تی. (بیل) کلیرلی حائز سابقه در گویه تبلیغات و بازاریابی میباشد. او معلم دبیرستان بود، سپس در شرکت تبلیاتی نیویورک (New York Advertising) مشغول به کار شد. سپس به شرکت اپل پیوستگی و از سنه 1981 تا 1985 در ترویج استفاده از Apple IIcو Apple IIeبه شرکت کمک کرد.لوگوی کنونی ebayتوسط ویلیام طراحی گردیده است.
دیدگاه های یک طراح لوگو
- در اینجاا ، بعضی از دیدگاه های یک طراحی لوگو به صورت سوال و جواب آورده شده است.
آیا می توانیم لوگویی به سلیقه شخصی خودمان طراحی کنیم؟
جواب : خیر. یک طراح گرافیکی باید به یاد داشته باشد که اگر تکلیف طراحی لوگو برای یک مشتری ویژه به عهده او گذاشته شد، او مسئول است لغایت بیشینه کوشش خود را برای طراحی این لوگو اتمام دهد. شما نمی توانید تنها به این علت که یک سوژه یا عنصر مورد علاقه شماست آن را بر خلاف آنچه در اجازه پیشه دارید به طرح اضافه کنید. طراحی برای شرکت که طراحی لوگوی آن به عهده شما گذاشته شده است احتیاج به داشتن اطلاعات عمقی و کافی در مورد آن دارد .شما باید مطمئن شوید طرحی که برای لوگو انتخاب کرده اید از نگرش مشتری پذیرفتنی باشد. طرح را با کاراکترهایی که انتخاب کرده اید بسنجید. در باره کل گزینه ها و برگزیدن ها، چگونگی تاثیر گذاری لوگو، فونت ها و رنگ بندی ها فکر کنید. طرح و حس کلی لوگو باید برای مشتری و کاربران او خوشایند و قابل قبول باشد نه برای شما.
آیا یک لوگو را می نا بدون گنجاندن نام شرکت طراحی کرد؟
جواب : خیر، طراحی لوگو بدون گنجاندن اسم شرکت یک اشتباه کبیر است. لوگویی که فقط از نشانه تشکیل شده است یک خلاء ارتباطی کبیر در ذهن نظاره گر برپایی می کند. چون متنی وجود ندارد الی بتواند در روشنگری وشرح دادن نوع پیشه تجاری به او کمک کند. لوگو حتما باید دارای معنا و مفهوم باشد و بتواند کار و تجارت شما را شرح دهد که این شغل تنها با یک پرتو امکان پذیر نخواهد بود. اگر یک مشتری اصرار به طراحی لوگوی پرتو ای داشت می توانید از لوگوی ترکیبی کاربرد کنید لغایت هم نام شرکت در آن قرار داشته باشد و هم اثر که آهنگ مشتری بوده است. وقتی شما یک لوگوی ترکیبی طراحی کنید می توانید همش امکان این هستی دارد که آنها را به چهره جداگانه باره استفاده پیمان دهید. البته دقت داشته باشید که منظور، آوردن نام کمپانی است که باید سپریدن شود نه طراحی اسم آن.
فونت لوگو در چه درجه ای از اهمیت پیمان دارد؟
جواب : در میان طراحان لوگو یک رخداد نظر هستی دارد که فونت لوگو را بخشی از دکوراسیون و تزیینات لوگو به حساب می آورند نه چیزی اغلب از این. از جانب سایر فونت لوگو یکتا از عناصر مهم طراحی است. فونتی که در طراحی بکار می رود باید خوانا و پیمانه پذیر باشد لغایت اسم تجاری شما را به خوبی و زیبایی نمایش بدهد. باید مطمئن شوید فاصله بین حروف متعادل و مناسیب است و اگر نام تجاری شما بلند است سعی کنید از فونت های سخیف تر استفاده کنید تا کل لوگو را تحت الشعاع قرار ندهد.
جذابیت بخشی به لوگو توسط طراح
طراحی لوگو ها به تنهایی مهمترین چیزی هستند که کمپانی یا برند شما را برای ملت نمایان می کنند. به راستی این طرح حقیر برای هویت دادن به یک برند و جدا کردن آن از رقبا است.
هدف اصلی لوگو نشانه گذاری در ذهن بیننده و در ضمن به یاد ماندنی کردن آن است. یک لوگوی خوب باید حس اعتماد و ارج را در نظاره گر به هستی آورد. نکته مهمی که باید به یاد داشته باشید اینست که لوگوها محصولات مارا را نمی فروشند، لوگو ها شخصیت و هویت ما را برپایی میکنند.
اسم برند و بستگی آن با طراحی لوگو
علت جذابیت یک لوگو وابستگی به نمایان کردن فرآورده و یا نوع تجارت مورد نظر آن دارد. یعنی فقط طراحی یک لوگو تحسین برانگیز و ویژه آن را تاثیرگذار نمی کند. طراحان حرفه ای میگویند که در طراحی یک لوگو لازم نیست به طور سر راست اسم شرکت یا محصول را نمایان کند. بسیاری از مارکهای موفق مشابه Nike ,Mc Donald’s یا ABC TV لوگوهایی دارند که دربرگیرنده گرافیک یا متن پیوسته با شرکت نیستند، بلکه به انگیزه طراحی صحیح و ترکیب رنگ ها و بازی با ایده های ذهنی زیاد خوب در ذهن به یاد می مانند.
لوگو باید ساده و در عین حال اخ داشتنی باشد.
بسیاری از برندهای کامیاب لوگوهایی دارند که از چند ریشه-بن-بیخ ساده پیروین میکنند. لوگوها باید ساده، مناسب و استاندارد، یکتا و بدون تاریخ مصرف باشند یعنی در درازا موعد احتیاج به تغییر نداشته باشند و همیشگی باشند همانند لوگوی کوکاکولا . ملت طرح های ساده را نسبت به طرحهای استادانه و پرزحمت راحت تر تشخیص خواهند داد. هدف طرح های پیچیده و حائز تایپوگرافی فراوان است که گاهی حتی بیننده سخت مفهوم لوگو را تشخیص می دهد. ساخت پای بست، و پایه یک برند بوسیله لوگو دربایستن به موعد دارد و همین مسئله شما را ملزم می کند تا لوگو طراحی شده بتواند برای مدت طولانی ماندگار بماند و مارا به زورکردن نیازمند طراحی مجدد نکند. بعد بهتر است لوگوی ما ساده و عین حال ویژه و همنشین داشتنی باشد.
رنگ و حروف چینی مناسب را فراموش نکنید.
حروف چینی و ترکیب رنگ باره کاربرد در لوگو باید با شرکت باره عقیده تطبیق داشته باشد. مثلا استفاده از فونت های شلوغ و خیلی فانتزی و ترکیب های رنگارنگ برای طراحی لوگوی یک شرکت بیمه کاملا نامناسب است. به همین ترتیب، استفاده از فونت های رسمی و برازنده یا رن گهای گرفته برای ساختن لوگوی یک انگیزه ها بازی فروشی نیز نامناسب میباشد.
قابلیت تطبیق پذیری را د عقیده داشته باشید.
یکی دیگر از جنبه های مهم که باید در اثناء طراحی لوگو در نظر گرفته بشود قابلیت تطبیق پذیری (یعنی همه افراد بطور اونو همنشین داشته باشند ) است. به زبان ساده یعنی کل افراد آن را دوست داشته باشند و کل پسند باشد. مطمئن سوید که لوگو حتی وقتی تک رنگ یا در بصورت رنگارنگ و در اندازه های متفاوت به چاپ در میآید، اگر روی یک کارت چاپ می شود یا در یک یک بیلبورد تبلیغاتی قرار می گیرد خوب به عقیده برسد و جاذبه داشته باشد. طراحان حرفه ای پیش درآمد طراحی لوگو را به چهره دورنگ روی کاغذ انجام میدهند و سپس هنگامی که به نتیجه پایانی رسیدند رنگ ها را اضافه کنند. به دلیل اینکه تاثیر رنگها منوط به طرز تفکر اشخاص است و در دیدن بینندگان مختلف دریافتن متفاوتی برپایی می کند بهتر است که ساده و در حین حال پیشرفته طراحی شود.
در دنیای طراحی از طرح های دیگران الهام بگیرید اما هیچ وقت طرح های آن ها را به سرقت نبرید .