طراحی لوگو ، طراحی برند تجاری ، طراحی آرم شرکت

ممنوعات طراحی لوگو

Facebook
Twitter
LinkedIn
نکات ممنوعه در طراحی لوگو

ممنوعات طراحی لوگو

از فاکتورهای مهم در آموزش طراحی لوگو ، پس از پرداختن به اصول حرفه ای آن ، چگونگی استفاده از جزئیات در ترکیب با لوگو می باشد .

در گام اول باید شناخت مناسبی از جزئیات ضروری و موارد بلا استفاده و گاها مضر داشته باشیم تا یک طراحی لوگو حرفه ای را به سطحی پایین تر تنزل نداده و در صورت امکان حتی بتوانیم سطح آنرا ارتقا ببخشیم . گاهی برای افزایش سطح موفقیت یک لوگو کافی است چیزی به آن افزوده نشود !

با روند تخصصی و حرفه ای شدن دانش طراحی لوگو ، اصلی ترین مقصود هر طراح لوگو جلب نظر مخاطب و سپس تاثیرگذاری و نهایتا ماندگاری بر ذهن جامعه هدف می باشد که رعایت این مهم در بحث طراحی لوگو بسیار ضروری می نماید .

به طور یقین میتوتان عنوان داشت که یک لوگوی مملو از انواع جزئیات عمدتا غیر ضروری یا کپی برداری شده در رده لوگو های حرفه ای نخواهد گنجید .

در این مقاله به صورت اجالی نگاهی خواهیم داشت به اهمیت عدم استفاده از موارد غیر ضروری در طراحی لوگو یا به بیان دیگر : ممنوعات طراحی لوگو
ممنوعات طراحی لوگو,طراحی لوگو

نکته قابل توجه ی که باید عنوان گردد اینست که نباید این تفکر را دنبال کنیم که می بایست تمامی مفاهیم و ارزش های برند را در لوگوی آن درج نماییم !

بیشتر طراحان حرفه ای لوگو با اصول طراحی لوگو حرفه ای آشنایی خوبی دارند و ما در این مقاله آموزشی به 4 مورد ساده اما حیاتی از مهمترین نکاتی که ( نباید ) در لوگو آورده شود ( ممنوعات طراحی لوگو ) خواهیم پرداخت :

رعایت این نکات و پرهیز از استعمال جزئیاتی که ذیلا توضیح داد خواهد شد ، باعث تاثیر گذاری بیشتر ، کارایی حداکثری و صد البته زیبایی بیشتر طرح لوگو خواهد شد ، در ضمن میتواند اصالت لوگو را تضمین نموده و اعتباری کامل به لوگو و آرم برند یا شرکت ببخشد .

ممنوعات طراحی لوگو,اطلاعات شرکت

تشریح اطلاعات تماس و قابلیت های مجموعه در طرح لوگو

با اینکه این موضوع یک نکته پیش پا افتاده به نظر می رسد اما هنوز هم هستند سازمانهایی که برخی یا تمام اطلاعات تماس شامل آدرس ، شماره تلفن ، وبسایت و یا اطلاعاتی در خصوص تواناییی ها و داشته های خود را در لوگوی رسمی خود همواره بازتاب می دهند .

هنگامی که این موضوعات در لوگو نمایش داده میشود ، علاوه بر شلوغی بی مورد و ایجاد حواس پرتی بیننده از طرح اصلی لوگو ،  خوانش لوگو در ابعاد کوچک را نیز با چالش جدی مواجه می نمایند .

البته واضح است که در صورت استفاده از اطلاعات اینچنینی ، به موازات تغییر این اطلاعات ، صاحب امتیاز لوگو مجبور به تغییر طرح لوگو ( بصورت کلی یا جزئی ) خواهد بود .

هیچ دلیل منطقی نخواهید یافت برای توضیح این نکته که وقتی به هر حال کمرین نوع تبلیغات حداقلی از قبیل کارت ویزیت یا تبلیغ در وبسایت های آگهی را دارید ، چرا باید زیر لوگو هم آن اطلاعات را ذکر کنید .

نوع حقوقی شرکت در طراحی لوگو

به کار بردن نوع حقوقی شرکت در طراحی لوگو

هنگامی که یک شرکت به ثبت می رسد قاعدتا در میان انواع مختلف شرکتها ( به لحاظ ساختار قانونی ) در میان یکی از انواع حقوقی شرکت پسوندی همچون سهامی خاص ، Inc  و … دریافت خواهد نمود که بهتر است این مورد در مهر شرکت درج شده و در لوگوی رسمی آن برند خود را نمایش ندهد ، چه باعث شلوغی طرح لوگو آنهم با نمایش مفاهیمی خواهد بود که برای یک خریدار ساده نه کاربردی دارد و نه البته جذابیتی !

شما میتوانید برای مکاتبات رسمی و با مجموعه های طرف قرارداد خود این اطلاعات و نوع شرکت را بیان کنید .

کپی در طراحی لوگو

سرقت بخشی از لوگوی دیگران ! مهمترین در ممنوعات طراحی لوگو

سرقت ، چه بصورت کلی و چه در حد یک ایده یا استفاده از بخشی از یک لوگو در لوگوی دیگر علاوه بر تبعات قانونی آن ، امری نکوهیده و نهیتا منجر به وارد آمدن خسارات گاها جبران ناپذیر به یک برند خواهد بود ، همچنین یکی از و شاید مهمترین نکته در ممنوعات طراحی لوگو باشد .

یک بیننده به راحتی قسمت کپی شده را تشخیص خواهد داد و به خاطر همین تشخیص سریع ، اعتبار کل اجزاء لوگو زیر سوال خواهد رفت .

حتی اگر موانع قانونی را کنار بگذاریم ، لوگویی که فاقد یک اید پردازی حساب شده و دارای هدف مشخص باشد قطعا از بعد اصالت مردود و عملا کارایی خاصی برای صاحب خود نخواهد داشت . ( بحث ناکارآمدی حداقل خسارت وارده به برند می باشد )

شعار در طراحی لوگو

نمایش شعار طولانی در طرح لوگو

شعار خوب یک برند ، به موازات یک طرح لوگوی قدرتمند ، میتوانند موجب هم افزایی یکدیگر شده و پیام برند را به بهترین وجه ممکن به مخاطبان خود منتقل نمایند . ولی اگر قرار است شعار بصورت ثابت در طرح لوگو درج و نمایش داده شود ، بهتر است خیلی خیلی کوتاه باشد یا اصلا در طرح رسمی لوگو عنوان نگردد !

قرار نیست برای مخاطب قصه گویی کنیم ، شعارهای کوتاه علاوه بر خوانش خوب ، روان و سریع ، لوگو را شلوغ نمی کنند . در این زمینه بهتر است لگو و شعار شرکتها و برندهای معتبر جهانی را الگوی کار خود قرار دهیم ( به طور مثال – نایکی : فقط انجام بده )

اگر این مقاله آموزش را مفید یافتید ، میتوانید از طریق لینک ذیل ، سایر مطالب آموزشی لوگونگار را مطالعه بفرمایید :

آموزش طراحی لوگو

نویسنده : تیم تحریریه لوگونگار