طراحی لوگو ، طراحی برند تجاری ، طراحی آرم شرکت

متدولوژی طراحان لوگو

Facebook
Twitter
LinkedIn
متدولوژی و سبک خاص طراح لوگو

بررسی متدولوژی طراحی طراحان مشهور لوگو

هر طراح ، متدولوژی و منطق طراحی لوگو خاص خودش را دارد. از آنجایی که داشتن یک متد و منطق علمی لوگو خوب در خلق یک لوگوی خوب نقش مهمی را ایفا می‌کند، در این نوشتار به بررسی متدولوژی طراحی طراحان نامدار لوگو می‌پردازیم و این مسئله رو کمی بازتر می‌کنیم.

فرایند طراحی طراحان شناخته شده لوگو را می‌شود به 8 مرحله دسته بندی کرد:

1. جمعاوری اطلاعات

2. تحقیق

3. پژوهش دیداری و بصری

4. ایده پردازی و طراحی با قلم

5. استراحت

6. موقعیت گزینی

7. ارائه طرح لوگو

جمع آوری اطلاعات اولیه

تقریبا همگی طراحان با این مطلب که جمع آوری اطلاعات اولیه از مشتری، چه به شکل رودررو و چه به شکل پرسشنامه، مهم ترین بخش از طراحی بشمار می‌رود اشتراک نظر دارند. اینجا جایی هست که شما باید بریف طراحی خودتان را پیش از شروع طراحی در بیاورید. یکتا از طراحان با نام جان هومز می‌گوید: شما باید قبل از طراحی حتما مشتریتون رو کاملا شناخته و فهمیده باشید. طراحی لوگو مشابه شلیک در تاریکی نیست، بلکه دقیقا برعکس آن است.

تحقیق

بعد از جاسازی بریف، شناخت حرفه مشتریتان هم از اهمیتی گزیده تر برخوردار است. تحقیق، شامل رسیدگی کلی پیشه مشتری شما، آشنایی با تاریخچه ان و شناخت رقبا می‌شود.

تحقیق دیداری و میدانی

در این مرحله باید بدنبال یک شکل، ظاهر، شیوه و رغبت برای توسط آوردن مود حرفه مشتری باشید و ممکن است شما کاملا با اون حالت و مود اجنبی باشید. در این مرحله باید ببینید در پیشه مشتری شما چه لوگوهایی کامیاب بوده اند. آن‌ها رو نقد کنید. حس درست و مناسب رو توسط بیاورید. طراحان باید این شغل رو سپریدن بدهند لغایت با حرفه مشتریشان و فضای رقابتی آن‌ها آشنا بشوند! توجه داشته باشید که بعضی از طراحان تحقیق دیداری سپریدن نمیدهند و ترجیح میدهند به ایده‌های درون ذهن فعلی خودشان اکتفاء کنند.

ایده پردازی و طراحی با قلم

توسعه مفاهیم و ایده پردازی مرحله ای هست که در آن خلاقیت وارد صحنه می‌شود. این مرحله ای هست که طراح باید لوگویی براساس بریف و تحقیقاتش خلق کند. برخی از طراحان شدنی است روی دستمال کاغذی طرح اولیه خودشان را ترسیم کنند، برخی شدنی است یک دفتر طراحی داشته باشند و احتمالاً طراح سایر از کامپیوترش استفاده کند. این انتخاب واقعا شخصی است و استفاده از رایانه در این مرحله گزینش مناسبی نیست.

در اثناء ایده پردازی، برخی از طراحان به استایل گرافیکی لوگو و دید کلی آن توجه می‌کنند در حالیکه بعضی سایر برادر دارند یک معنی عمیق تری در جان لوگویشان نهفته باشد و شاید به دنبال یک پازل تصویری هستند (مثل پیکانی که بین E و x در لوگوی FedEx هست( البته گونه دوم لوگو کارایی اکثریت بر مخاطب خواهد گذاشت و طراح هم در زمان طراحی خودش از این اثر مستحضر هست. این کار مایه می‌شود لوگو منحصر بفرد باشد و یک بُعد دیگه به خویش لوگو و کلا هویت برندی که نمایندگی می‌کند اضافه شود.

استراحت

استراحت کردن و موعد دادن به مغز برای بازیابی افکار یکی از مهم ترین مراحل طراحی لوگو بشمار می‌رود. در طراحی لوگو یکی از مشکلات رایج طراحان، راهبند کردن داخل کوچه بن تخت و خسته شدن از پروژه است و به همین علت است که باید استراحت کرد! در حین استراحت ایده‌های تو ذهن شما بشکل ناخودآگاه رو به پیشرفت و بارور شدن هستند. هنگامیکه پس از یک استراحت به سراغ کارتان می‌روید، اشتیاق، مفاهیم جدید و فرصت‌های بهتری برای خلق لوگوی مشتریتان دارید و این مرحله مکان مناسبی برای دریافت عقیده دیگران در باره کارای کنونی شما هم هست.

موقعیت گزینی

اینجا جایی است که طراحان تصمیم می‌گیرند چگونه کار کنند. آن‌ها یا خودشان رو جای کارفرما می‌گذارند و هرچه آن‌ها بخواهند را عملی می‌کنند (یعنی هیچ راهبری سپریدن نمیدهند) یا اینکه خودشان رو در موقعیت کسب و کار قرار می‌دهند و کوشش دارند لغایت انجا که شدنی است به سوداگری کمک کنند (یعنی مشتری رو راهنمایی می‌کنند الی گذرگاه حل مناسبی پیدا شود درست همانند یک وکیل(

ارائه

در این مرحله طراح، کارش را به مشتری ارائه می‌کند. بعضی از طراحان کل طرح‌هایی که دارند را به مشتری میدهند تا مشتری گزینش کند و بعضی سایر تنها چند طرحی که خودشان اندیشه می‌کنند از کل طرح‌هایشان بهتر است را به مشتری ارائه میکنند.