آموزش روش نگارش شیوه نامه اجرای نشان و مارک تجاری
از جمله اولین اقداماتی که میبایست قبل از طراحی آرم شرکت انجام دهید ، تدارک شیوه نامه محسوب میگردد . دلیل اهمیت این مرحله این می باشد که به طراح کمک می کند در طراحی تصویر برندی زیبا و به یاد ماندنی به خوبی عمل نماید . در آموزش شیوه نامه طراحی لوگو به مواردی که میبایست در طراحی لوگو در نظر داشت پرداخته میگردد . از آنجا که مخاطبان ، لوگو یک شرکت را به عنوان نماد آن خواهند شناخت ، تدارک این شیوه نامه ، طبق اصول و ضوابط استاندارد برندینگ ، برای ساخت نمادی موفق بینهایت اهمیت دارد . اگر شیوه نامه طراحی لوگو وجود نداشته باشد ، طراح در طراحی آرم مناسب برای برند با مشکل روبرو خواهد شد چون پیش زمینه روشنی در این خصوص نخواهد داشت .
شیوه نامه راهنمای طراحی لوگو چیست ؟
شیوه نامه طراحی شامل جزئیات دقیقی می باشد که میبایست توسط طراح در طراحی آرم شرکت در نظر گرفته شوند. این جزئیات معمولا شامل موارد ذیل هستند :
- حوزه فعالیت کمپانی
- سبکی که کارفرما در نظر دارد
- مدتی که میبایست در آن نشانه تحویل کارفرما داده شود
- میزان هزینه ای که برای طراحی لوگو اختصاص داده میگردد
اگر یک کسب و کار این جزئیات را اشتباه تعیین کرده باشد، تصویر برند طراحی شده نخواهد توانست نقش خود را به درستی ایفا کند. کمپانی مسئول تدارک شیوه نامه لوگو می باشد ولی طراح نیز قادر می باشد جزئیاتی را برای طراحی بهتر نماد بصری برند به آن بیفزاید.
چرا شیوه نامه لوگو مهم می باشد ؟
شیوه نامه طراحی ، طراحان را در توجه به اهداف مهم مورد نظر کمپانی یاری می سازد تا نمادی بدون هیچ گونه عیب و کمی باشدی را طراحی کنند. کمپانی در تدارک شیوه نامه لوگو میبایست به تمام مواردی که در نظر دارد یا انتظار دارد اشاره کند تا طراح انتظارات را در کنار اصول طراحی آرم شرکت رعایت کند. به عبارت دیگر، دانش شما از کمپانی و دانش طراح از اصول طراحی انواع لوگو با یکدیگر ترکیب شده و از رخ دادن مشکلات احتمالی جلوگیری میگردد .
چه جزئیاتی را میبایست در شیوه نامه ذکر کنیم ؟
تمام خومی باشده های کمپانی و تمام جزئیاتی که طراح در طراحی آرم شرکت به آن ها نیاز دارد میبایست در شیوه نامه به صورت دقیق ذکر شوند. هر چه به جزئیات بیشتر پرداخته شود، احتمال موفقیت نشانه در ارتقای برند بالاتر خواهد رفت. با ذکر مواردی که در ادامه به آن ها خواهیم پرداخت قادر خواهید بود تمام ابهامات را از میان بردارید. همچنین در زمان و هزینه ها صرفه جویی نمایید و در نهایت صاحب نمادی موفق و خیره کننده شوید.
نام کمپانی، شعار کمپانی، محصولات کمپانی، مخاطبان اصلی کمپانی، دلایل تمایز کمپانی از رقبا، تاریخچه کمپانی، آینده کمپانی و خومی باشده های مشتریان کمپانی بعضی از مواردی هستند که می توانند در شیوه نامه طراحی لوگو ذکر شوند. گوشه ای از این موارد در ادامه آموزش توضیح داده میشود :
معرفی برند
شرکت در چه حوزه ای فعالیت می کند و چه محصولاتی یا خدماتی را به مشتریان می فروشد؟ کمپانی چند سال در این حوزه تجربه دارد؟ نماد کمپانی میبایست نشانگر چه پیامی به مشتریان احتمالی باشد؟ به این سوالات در شیوه نامه طراحی لوگو پاسخ دهید تا طراح بتواند به خوبی بیزنس و مشتریانش را بشناسد.
توصیف پروژه طراحی لوگو
انتظارات از لوگو نهایی میبایست کاملا توصیف داده شود و زمان تحویل آن نیز میبایست مشخص شود تا نظم و موفقیت پروژه تضمین شود. در این بخش به این سوالات پاسخ دهید: چرا می خواهید نمادی جدید داشته باشید؟ چه مواردی میبایست در طراحی رعایت شوند؟
معرفی مخاطبان اصلی برند
یکی از مهم ترین اطلاعاتی که طراح میبایست بداند، سن، جنسیت، خومی باشده ها، مکان سکونت و سایر مشخصات مخاطبان کمپانی می باشد. اگر مشتریان محصولات افرادی مسن هستند نمیبایست نمادی طبق سلیقه جوانان طراحی شود؛ زیرا افراد مسن تر قادر نخواهند بود با تصویر برند ارتباط برقرار کنند و به سمت محصولات و یا خدمات کمپانی جذب شوند.
اهداف برند
هر کمپانی میبایست اهداف خود از طراحی آرم شرکت را به صورت دقیق و کامل در شیوه نامه طراحی لوگو بیان کنی د. در این بخش به این سوالات پاسخ دهید: انتظار دارید چه مشکلاتی با طراحی نماد رفع شوند؟ چه نتیجه ای می خواهید از طراحی آرم شرکت بصری برند بگیرید؟ این نتیجه چه زمانی میبایست حاصل شود؟ پاسخ این سوالات میبایست به شکلی باشند که بتوان آن ها را اندازه گیری کرد و به آن ها دست یافت؛ بر این اساس، نمیبایست اهدافی غیرمنطقی در شیوه نامه طراحی لوگو نوشته شود.
معرفی رقبای برند
علاوه بر معرفی خود کمپانی، میبایست رقبا و نماد های آن ها نیز معرفی نمایید تا طراح بتواند اطلاعات جامعی از بازاری که در آن با کمپانی های دیگر به رقابت می پردازید به دست آورد. شما کدام یک از نماد های رقبا را می پسندید و کدام یک نتوانسته می باشد موفق عمل کند؟ طراح با بررسی این اطلاعات قادر خواهد بود ایده هایی را عملی کند که هیچ گاه رقبا به آن ها توجه نکرده اند. همچنین معرفی رقبای بیزنس در شیوه نامه طراحی لوگو باعث خواهد شد آرم شرکت نهایی با نماد دیگر رقبا تمایز داشته باشد.
مقاله مرتبط : طراحی راهنمای لوگو برای سفارش دهنده
با طراح مشورت نمایید و به این سوالات پاسخ دهید :
چه نوع آرمی می خواهید داشته باشید؟ لوگوتایپ یا لوگو ؟ مدرن یا کلاسیک؟ برای پاسخ به این سوال با انواع لوگو آشنا شوید و بهترین آن را طبق حوزه فعالیت کمپانی انتخاب نمایید.
برند میبایست چه نوع لوگوتایپی داشته باشد؟ انتخاب فونت میبایست طبق سن و سلیقه مخاطبان انجام گیرد . لوگوتایپ حتما باید از خوانایی متناسبی برخوردار باشد و با بخش های دیگر آرم شرکت هماهنگ باشد.
نشانه چه رنگی میبایست داشته باشد؟ مخاطبان کمپانی را با چه رنگی می شناسند؟ در انتخاب رنگ حتما مقالات مختلفی درباره روانشناسی رنگ ها مطالعه نمایید. سعی نمایید رنگ با پیامی که می خواهید بیان نمایید همخوانی داشته باشد.
نگارنده : تیم تحریریه لوگونگار