طراحی لوگو به مفهوم نوین
طراحی لوگو مدرن که ما این روزها و در قرن بیست و یکم ( عصر ارتباطات ) از آن بعنوان ( لوگو ) یاد می کنیم ، از میان سالهای هزار و نهصد و شصت میلادی شروع شده است .
در این سال ، دو تن از طراحان به نام گرافیک آمریکا ، طرحی را تحت عنوان یک آرم که در آن زمان هم مرسوم بود ولی معمولا و به اندازه امروز و اهمیتی که مدیران و صاحبان برندها برای لوگو قائل هستند خیلی جدی گرفته نمی شد برای یک موسسه بانکی اجرا نمودند که در آمریکا بعنوان مادر گرافیک و طراحی لوگوی نوین از آن یاد می شود .
طرح مذکور ، به معنای حقیقی کلمه ، بیان خلاصه شده ای است از مفهوم و مصداق طراحی لوگو به مفهوم نوین . ساده ، متفاوت و با قابلیت فهم آسان و البته همگانی !
به موازات این طراحی ، تبلیغات وسیع و فعالیت های تبلیغاتی عظیم نیز جهت ایجاد ارتباط بین طرح لوگو و چیس بانک میان مردم آمریکا صورت پذیرفت به نحوی که این تبلیغات در فرمی قابل درک و همچنین متفاوت و عاری از تبعیضات نژادی ، جنسی و فرهنگی اجرا می شد و تلاش می نمود چهره ای همگانی از برند در معرض دید عموم قرار دهد .
این راهکار به گونه ای میان برند و ارزش های آن با لوگو ارتباط برقرار نمود که تعریف عمومی از لوگو در پی موفقیت های بدست آمده تغییر بنیادین یافته و باعث شد تا لوگو از حاشیه ، به متن وارد شود و به اصلی بی بدیل در دنیای تجاری عصر حاضر بدل گردد .
اکنون ، در سرتاسر جهان کمپانی ها و مجموعه های فراوانی را می بینیم که محصولات و خدمات خود را با یک طرح لوگوی خاص ، معرفی نموده و به فروش می رسانند و از این طریق هویت خود را از سایر همکاران و رقبا متمایز ساخته و به شناخت مخاطب کمک کنند . نتیجتا ، تعداد معدودی از لوگوهای تصویری ، بدون درج نمودن نام برند در کنار آن لوگو قابلیت شناسایی دارند . چرا که هر روز شاهد تولد برندهای بسیاری در جهان و حتی محل زندگی خود هستیم و عملا نمیتوان لااقل در شروع کار یک برند ، آنرا بدون نام شناخت و بخاطر سپرد .
پیشنهاد متخصصان در این مورد این است که در گام اول حتما لوگو بصورت ترکیبی از نوشتار نام برند و تصویر باشد ، در گام بعدی چنانچه تبلیغات کافی پیرامون لوگو صورت پذیرفته و طرح لوگو در ذهن جامعه هدف حک گردد ، می توان به مرور زمان لوگوتایپ را از آن حذف نمود .
طراحی لوگو و مفهوم آن در دنیای نوین
طراحی لوگو به مفهوم نوین و با تعریف مدرنی که از یک طرح بعنوان لوگو ارائه نموده ، در کنار توانایی های بیشماری که از آن طریق نقش خود را تثبیت نموده و درهای جدیدی به روی مدیران برندهای جویای نام باز نموده ، البته قواعد نا نوشته ای را نیز به بازار و علوم مدیریتی تحمیل کرده .
بعنوان نمونه : لوگو در حالت سمبلیک ( تصویری ) در طرح های بین المللی معمولا عملکرد بهتری دارد . بطور مثال ، نام یک برند با حروف عربیک ، قطعا برای بازار آمریکا و مردمان آن جغرافیا که هیچ درکی از این حروف ندارند نمی تواند دارای مفهوم خاصی باشد در حالی که تصاویر همواره گویا هستند و هر شخصی از هر مکانی در چهار گوشه جهان می تواند آنها را ببیند و پیام تصویر را کم و بیش درک کند .
مطلب : دلایل فراگیر شدن لوگو
نویسنده : تیم تحریریه لوگونگار,