روش های انتخاب نام برند و خلاقیت در نامگذاری برند تجاری
نامگذاری برند بعنوان نخستین قدم در موضوع ساخت و طراحی برند ، نقش صد در صد حیاتی در این بحث ایفا و انتخاب نام برند همواره بر سایر عوامل پروسه برندینگ سایه گستر بوده و مداوما نقش خود را در کنار طراحی لوگو بصورت کاملا فعال ایفا خواهد نمود .
پر واضح است که با انتخاب یک نام تجاری مناسب ، به میزان بسیار زیادی از رقبای خود پیشی خواهید گرفت .
در این مقاله شما را با روش هایی خلاقانه در انتخاب نام برند آشنا خواهیم نمود ، این روش ها بعنوان رایج ترین متدهای انتخاب نام برند سالیان درازیست که میان برندهای مطرح رایج است و عموم برندهای مطرح دنیا از این روش ها برای انتخاب نام برند خود بهره جسته اند .
روش های انتخاب نام برند
ذیلا به مهمترین روش های معمول در نامگذاری و انتخاب نام برند های تجاری اشاره می کنیم . با ما همراه باشید !
اگر همچنان به نتیجه مطلوب نرسیدید ، میتوانید از سرویس نامگذاری برند مجموعه لوگونگار استفاده کنید . از طریق لینک زیر میتوانید شرایط و استانداردهای نامگذاری در لوگونگار را ملاحظه بفرمایید :
نامگذاری برند | پیشنهاد نام برند
روش تلفیق در نامگذاری برند
برندهای فراوانی از روش تلفیقی در انتخاب نام برند خود بهره جسته و با درهم آمیختن دو یا چند کلمه و کنار هم قرار دادن آن کلمات به واژه خلاقانه و جدیدی دست یافته اند . واژه تولید شده در عین حال که ترکیبی است از چند کلمه معنا دار و مجزا ، به خودی خود کلمه تازه ای به نظر رسیده و آرام آرام جایی برای خود در میان دایره لغات مخاطبین برند باز می کنند .
مثال : برند فدکس که تلفیقی است از دو نام فدرال و اکسپرس .
روش ارتباط مفهومی در نامگذاری برند
منظور از ارتباط مفهومی ، ربط دادن یک مفهوم ( گاها کاملا نامربوط در نگاه اول ! ) ، به مفهوم دیگری است ، به نحوی که نهایتا یک نتیجه منطقی و مربوط از آن گرفته شود .
مثال : برای نمونه شما نام جگوار را برای یک خودرو استفاده می کنید و مفهوم مورد نظر و مرتبط کننده ، قدرت ، سرعت و چابکی این حیوان می باشد .
روش استفاده از اسامی توضیح دهنده
انتخاب و پیشنهاد اسم برند می تواند از یک یا چندواژه توضیح دهنده ( واضح ) تشکیل شده باشد .
طراحی برند ها یی هستند که مستقیما به زمینه فعالیت ، محصول یا اهداف خود در نام برندشان اشاره می کنند . در این روش مخاطب برند بصورت مستقیم و راحت پی به چیستی یا چگونگی برند شما خواهد برد ولی مد نظر داشته باشید که نام برند را به نحوی انتخاب نکنید که با اسامی ساده و رایج اشتباه گرفته شود . البته اداره ثبت علائم تجاری نز اسامی عمومی را ثبت نمی کند !
مثال : یو اس بانک که که بصورت مستقیم مفهوم بانک آمریکایی را منعکس می نماید .
روش ریتمیک و موسیقی مشابه در نامگذاری برند
در این متد از نام های دارای موسیقی و ریتم دار (( و البته با ریتم شبیه به هم )) استفاده می شود و انتخاب نام برند با استفاده از روش موسیقی مشابه ، می تواند به لحاظ آواشناسی در بیان خود موجب خوشایندی به زبان آورنده نام شده و بر اثر تکرار مقبولیت یابد . این نوع از اسامی اگر دارای بار مفهومی قدرتمندی باشند قطعا از ماندگاری بالایی در ذهن مخاطبین خود بهره مند خواهند بود .
مثال : نایسر دایسر . یوتیوب . کیت کت
روش نوستالژیک
از روش های مناسب انتخاب و نامگذاری برند تجاری ، استفاده از نام هایی است که ذهن مخاطب را به سمت مفاهیمی آشنا سوق داده و ذهنیت مخاطب را به مفهوم یا تصویری خاص لینک می کند .
مثال : وب سایت فروشگاهی آمازون ، که در کنار اشاره به نام طویل ترین رودخانه دنیا ، خود نیز بزرگترین فروشنده محصولات مختلف بصورت آنلاین در سطح جهان می بیاشد .
روش استفاده از نام مالک برند
بسیاری از برندهای مطرح ، نام مالکین برند را یدک می کشند . در مواردی که همه به دنبال اسامی عجیب و غریب و اعلب نا موفق هستند ، استفاده از نام شخصی ( به سرط اینکه خیلی عمومیت نداشته باشد ) می تواند گزینه خوبی باشد .
مثال : برند لویی ویتون ( که به اختصار ال وی نامیده میوشد ) که دقیقا نام موسس برند می باشد .
روش تولید کلمات جدید
روش ایجاد و تولید کلمات جدید در انتخاب نام برند ، یعنی ابداع واژه ای که تا قبل از این وجود نداشته با رعایت کلیه اصول نامگذاری برند از جمله سادگی ، روان بودن ، موسیقی خوب و …
مثال : لکسوز ، تاید و سایر نامهایی از این دست که اتفاقا به قدری محبوب و خلاقانه بوده اند که توانسته اند محصولات مشابه بعد از خود را نیز زیر پرچم نام برند خود بیاورند .
روش بهره گیری از کلمات محلی
در این روش شما از کلماتی در انتخاب نام برند استفاده می کنید که به صورت کشوری و جهانی خیلی شناخته شده نیستند اما در یک محدوده جغرافیایی خاص یا در یک فرهنگ و زبان محدود ، دارای مغهوم هستند .
مثال : برند آیس پک ( که بصورت خلاقانه ای در زبان انگلیسی هم معنا دار است ) در زبان محلی ، به مفهوم قورباغه نا امید می باشد .
روش بهره گیری از نام موارد تشکیل دهنده محصول
استفاده از این اسامی در انتخاب نام برند روشی است که شما به وسیله آن ، مخاطب را از چند و چون و چیستی محصول یا سرویس خود مطلع می سازید .
مثال : ورمیکا ، که این برند با اشاره به واژه ورمی کمپوست ، مخاطب را از چیستی و مواد تشکیل دهنده محصول خود مطلع می سازد .
نویسنده : تیم تحریریه لوگونگار