طراحی لوگو ، طراحی برند تجاری ، طراحی آرم شرکت

کارکرد های طراحی لوگو

Facebook
Twitter
LinkedIn

کارکرد های طراحی لوگو

مخاطبان همواره به طراحی لوگو برند توجه خاصی دارند ، چرا که در بیشتر موارد لوگو ، به مهمترین یا یکی از مهمترین فاکتورهای محرک برای مشتری در جهت تشویق به خرید و استفاده از محصولات برند بدل می گردد . در این مقاله به گوشه ای از کارکرد های طراحی لوگو اشاره خواهیم نمود .

در واقع یک لوگو در معنای حقیقی کلمه ، بدون بهره گیری از یک سناریوی قانع کننده‌ برای مخاطب ، لوگو تلقی نمی گردد . این طرح زیبا ممکن است به یک لوگو شبیه باشد ، اما در نهایت مخاطب برند به این طرح و نهایتا محصول برند بی توجه خواهد بود.

شرط موفقیت طراحی لوگو ، ارائه ( ارزشی ) است که مشتری در پی آن است ولی نمی تواند به سادگی آنرا فراهم نماید . به این دلیل که تهیه ممکن است سخت ، پیچیده یا خسته کننده باشد .

مطابق این تعریف می توان گفت طراحی لوگو بدون دستیابی به تفکرات مخاطب هویتی از خود ندارد . طراحی لوگو یک ابزار است در دست برند و مخاطب برند ، ابزاری برای دست یابی به هدف نهایی . بعبارتی طراحی لوگو یک کلید است که ایبتدا با آن درب گنیجینه فکر مخاطب گشوده شده و سپس با باز کردن گارد او ، میتوانیم محصول خود را به مخاطب معرفی و او را به مشتری تبدیل نماییم .

طراحی لوگو - کارکردهای لوگو

عملکرد ها و کارکرد های طراحی لوگو

طراحی لوگو برای دستیابی به سود مالی شرکت

طراحی لوگو همواره یک هدف واحد را در میان تمامی مجموعه ها دنبال می کند : فروش بیشتر . پر واضح است که طراحی آرم و لوگو باید به گونه ای صورت پذیرد که نهایتا منجر به سودآوری برای شرکت گردد . این سود مالی را یا کیفیت و چگونگی محصول به تنهایی ایجاد نموده یا با کمک سایر آمیخته های بازاریابی . این یک اصل پایه محسوب می گردد که لوگوی طراحی شده نهایتا با جذب مخاطب و جلب اعتماد ، بتواند منجر به افزایش فروش محصولاتت و خدمات برند شده و شرکت را در ادامه فعالیت خود یاری رساند . در این رابطه می توانید مطلب زیر را مطالعه نمایید :

طراحی لوگو و افزایش فروش

طراحی لوگو و شعار برند برای ایجاد تاثیرات روانی بر مخاطب

شعار تبیلغاتی یعنی یک متن تاثیر گذار بر احساسات ، که مشتری را به یک مجموعه عوامل ارزش آفرین مورد نظرش مرتبط می سازد . در این موارد ، شعار برند ، در کنار لوگو ( لوگو و شعار در کنار هم خط حمله برند محسوب می گردند )  تأثیر و سود مورد نظر مخاطب را تضمین می‌کنند . بعبارتی با درج یک شعار موثر در کنار لوگو ، اگر هر دو مورد شعار و لوگو به صورت اصولی کار شده باشند ، شما تمام راه های فرار پیش روی مشتری از انتخاب برندتان را خواهید بست !

کارکرد های طراحی لوگو

طراحی برای معرفی برند

در مبحث کارکرد های طراحی لوگو و در این روش ( معرفی برند ) ، سعی بر این است که مصرف کننده را وادار به شناخت و تجربه جدید نموده و در حقیقت به هنگام مشاهده طرح یک لوگوی جدید ، به قدری مجذوب باشد که مخاطب و بینننده لوگو پس از دستیابی به یک احساس خوب ، عزمش را در انتخاب محصول جذم کند . همچینین لوگو فاکتور موثری برای ایجاد ارتباط بین افراد مختلف است ( به هنگام معرفی افراد دیگر برای استفاده از برند مورد نظر )

طراحی لوگو بعنوان رسانه انتقال پیام

لوگوی حرفه ای ،  مخاطب خود را قادر میسازد تا نظرات قابل توجه و احساسات بی نظیر خود در مورد آن برند و حتی لوگو را بیان نماید . بطور مثال ، شرکت بزرگ فروش الماس ( د-بیرز) با نمایش شکل الماس بعنوان عامل ارتباطی بین مخاطبین ، از نماد الماس به عنوان عامل محرک احساسات و همچنین ابزار ابراز احساسات مخاطب استفاده نمود . در سال دو هزار و سه ، این شرکت با تغییر رویکرد برند و نتیجتا انعکاس این تغییر در طراحی لوگوی خود ، از ابزار دیگری برای انتقال پیام‌ خود بهره برد: زنی با حلقه ازدواج درانشگتان دست راست ! ( استقلال و عدم نیاز به جنس مخالف ، برخلاف حلقه در انشگتان دست چپ ، که نماد وابستگی است ) . در این خصوص میتوانید مطلب مفصل تری در لینک ذیل مطالعه کنید :

ساختار لوگو

طراحی تجربه !

در اینجا می‌خواهیم از تأثیر جادوگونه طراحی لوگو صحبت کنیم که چگونه با یک عملکرد صحیح میتوان در مخاطب آمال و آرزوهایی ایجاد نمود ، که محصولات هرگز به تنهایی نمیتوانند از پس این کار بربیایند. بعنوان نمونه : طراحی لوگوی اغلب محصولات انرژی زا ، در مصرف کننده این حس راایجاد می کنند که پس از مصرف آنها ، میزان زیادی از قدرت کائنات و یا طبیعت ، به او انتقال می یابد ! بعبارت دیگر شما میتوانید یک تجربه جدید را به مخاطب لوگو پیشنهاد دهید و البته این موضوع و انعکاس آن تنها توسط یک طراحی لوگو حرفه ای امکان پذیر خواهد بود .

طراحی لوگو و کارکرد های متعالی

همواره یکی از اهداف طراحی برند و برندسازی سازمان ، ایجاد جایگاه اجتماعی و فرهنگی در کسوت راهنمایی برای مشتریان است. این ( برند ) راهنما ، مخاطب خویش را از آنچه در اطرافش میگذرد ، تحولات بازار و هر چیز جالب توجه آگاه میکند . شرکت مایکروسافت با تولید کامپیوترهایی که ما امروزه آنها را به خوبی میشناسیم ( نه فقط بعنوان یک ابزار ، بلکه وسیله‌ای برای شناخت جهان وشکوفایی درونی انسانها ) مثال بازریست در این زمینه . در واقع این پنجره ( لوگوی ویندوز – متعلق به شرکت مایکروسافت ) ، پنجره ای بود تا مردمان جهان ، افق های تازه ای را از طریق آن پیش روی خود ببیننند.

هر برند و سازمان سودمند ، با فعالیت ها و محصولات خود‌ ، زمینه را برای دست‌یابی افراد به اهداف بزرگ ، فراهم می نمایند ، و لوگو می تواند این اهداف را به تصویر بکشد .

رویا پردازی !

این موضوع در میان کارکرد های طراحی لوگو ، به مخاطب کمک می کند تا واقعیات دنیای بیرونی را به تخیلات دنیای درون خویش نزدیک و حتی گاهی دو موضوع متناقض را به یکدیگر تبدیل نماید  . مخاطب ، همواره درمورد هیجاناتی مانند قدرت‌ ، بزرگی ، موفقیت ، عشق و …  خیال پردازی می کند .لوگوی برند مطرح ( تیمبرلند )  به گونه ای طراحی شده است که به مخاطب حس ماجراجوئی های شجاعانه در برابر نیروهای طبیعی القا و آنان در این موضوع خیال پردازی کنند . احساس وابستکی به یک لوگو و انتخاب برند آن از سوی یک مخاطب گاهی به این دلیل است که وی از طریق آن لوگو و برند می تواند تخیلات خود را به واقعیت نزدیک تر نموده و یا به نحوی تفکر و عمل نماید که در زندگی واقعی ، جسارت انجام آن عمل یا ذهنیت را ندارد و یا در یک نگرش کلی نمیخواهد هزینه‌ انجام آن کار و تفکر را بپردازد.

اگر مطلب حاضر را مفید یافتید ، میتوانید از مقالات آموزش ما در لینک (( آموزش طراحی لوگو )) و همچنین مطلب (( نقش طراحی لوگو در تبلیغات )) بازدید فرمایید .

نویسنده : تیم تحریریه لوگونگار