طراحی لوگو , طراحی برند , طراحی آرم شرکت

طراحی لوگو ، طراحی برند تجاری ، طراحی آرم شرکت

لوگو تصویری ، لوگوتایپ یا ترکیبی

Facebook
Twitter
LinkedIn
لوگو تصویری یا لوگوتایپ یا مدل ترکیبی ؟

انواع لوگو – انتخاب نوع لوگو

  • لوگو تصویری ، لوگوتایپ یا لوگو ترکیبی ؟ کدام مدل از انواع لوگو مناسب تر است ؟

راهنمای انتخاب نوع مناسب طراحی لوگو

هنگام سفارش طراحی لوگو ، با این سوال مواجه میشویم که چه فرمی از طراحی لوگو برای برند ما مناسب تر است ؟ لوگو تصویری ، لوگوتایپ یا مدل ترکیبی ؟

پاسخ این سوال در زمینه فعالیت و اصولا محلی که لوگو نمایش داده میشود شما نهفته است و البته پرسش خیلی سختی هم نیست !

زمینه فعالیت شما چیست ؟

چه کالایی تولید می کنید ؟

چه سرویسی ارائه می دهید ؟

لوگو قرار است در کجا استفاده شود ؟

روی محصول چاپ میشود ؟

بیشتر در اوراق اداری مورد استفاده است ؟

بعنوان لوگوی یک اپلیکیشن دردیوایس های مختلف نمایش داده خواهد شد ؟ و …

انواع لوگو

در اینجا به صورت کلی به کاربردهای هر یک از این فرم ها اشاره می کنیم :

مدل طراحی لوگو ( نماد تصویری ) :

شرکت ها و مجموعه هایی که قصد دارند زمینه فعالیت یا مفاهیم برند خود را در قالب لوگو منعکس و بازگو کنند . بطور مثال یک شرکت با زمینه فعالیت بازرگانی که میتواند با استفاده از نمادهای مشخص ، حیطه فعالیت خود را بصوت کاملا شفاف در قالب لوگو بازگو کند . یا یک برند فعال در زمینه محصولات مبلمان لوکس ، میتواند با یک نماد تصویری مناسب ، هم مبلمان را نمایش داده و هم به مفهوم لوکس بودن محصولاتش اشاره کند .

فرمت لوگوتایپ ( نماد نوشتاری ) :

این فرم بیشتر در میان برندهایی به کار می رود که میخواهند واژه نام خود را در پروسه برندسازی تثبیت نمایند یا در معرض دید مخاطب قرارداده و از سایر بندها ایجاد تمایز نمایند . عمده کاربرد لوگوتایپ در زمینه محصولات است و بخصوص محصولاتی از قبیل برندهای مواد غذایی و خوراکی – دارویی – لوازم خانگی – لوازم ورزشی و در مجموع هر برندی که نیاز دارد نامش دیده یا معرفی شود .

قالب لوگوی ترکیبی ( تلفیق لوگو و لوگوتایپ) :

این مدل کاملترین نوع لوگو میباشد ، چون هم با استفاده از نماد تصویری میتواند به حد کمال گویا باشد و هم با استفاده از لوگوتایپ میتوان مفاهیم تصویر لوگو را استحکام بخشید و به شکلی یک رابطه سنرژی گونه و هم افزایی بین لوگو و لوگوتایپ ، موجب نیل به یک نماد و سمبل یکدست و همه جانبه برای برند گردد .

این مدل تقریبا برای هر زمینه فعالیت مناسب است ، فقط باید با توجه به زمینه فعالیت و کاربرد لوگو تصمیم گیری حساب شده ای شود که نسبت ابعادی لوگو و لوگوتایپ به چه میزان باشد . بطور مثال یک برند محصولات غذایی ارگانیک ، میتواند 70 تا 80 درصد از لوگو را بصورت نوشتاری و درکنار آن ، به میزان 20 تا 30 درصد از نمادی مثل برگ ( نماد طبیعت ) در طرح خود بهره ببرد .

از این بخش میتوانید نوع مناسب لوگوی خود را انتخاب و تعرفه طراحی لوگو را ملاحظه نمایید .

انواع آرم و لوگو

انواع آرم

  • تایپوگرام ها یا طراحی آرم های نوشتاری
  • پیکتوگرام ها یا طراحی لوگو های تصویری
  • ترکیبی از هر دو
  • پرتو های پیامی و شعاری

تایپوگرام ها:

گرچه به نوعی معتقدیم تفاوت خاصی میان طرح های تایپوگرام و پیکتوگرام هستی ندارد زیرا حروف نیز خویش تغییر شکل مکشوف خرده یا فرم ها هستند، ولی به زبان تخصصی تر باید گفت: تایپوگرام ها آن بخش از آرم ها هستند که عنوان کمپانی یا بنیاد-نهاد-سازمان یا رخداد مورد عقیده با یکتا از فونت های موجود به شکل سمبلیک نوشته میشود، یا با کمی تغییرات تبدیل به اشکالی همانند حروف میگردند. نکته ای که در رسم تایپوگرام ها باید پروا داشته باشید، آنست که در طراحی آن بهیچوجه نباید خوانایی حروف یا کلمه از بین برود. طرح تایپوگرام باید واضح باشد و با کوچک و کبیر شدن، از خوانایی آن کاسته نگردد.

این مطلب را که عناصر و المانهای خط و فرم در آرم های تایپوگرام به عنوان تجهیزات شغل بهره‌گیری می شوند نیز احد از مواردی است که باید به آن توجه داشت. شما می توانید لوگوی تایپوگرامی را طراحی کنید که همچنان از خط وفرم نیز در آن سهم جسته باشید.

نکته مهم در طراحی لوگوهای تایپوگرام این است که نظر به اینکه نام کمپانی یا موسسه یا رویداد، قصد طراحی قرار گرفته است، فلذا باید در عقیده نخست نام، به روشنی و خوانایی به چشم بخورد و اگر این نوع نباشد، شما در طراحی با شکست روبرو شده اید. همیشه پیچیده گی نمی تواند دلیل بر زیبایی و پیشه و تفکر بیشتر باشد. گاهی سادگی در طرح، مفاهیم و مقاصد را اغلب انعکاس می دهد. ولی نکته ای که در سادگی باید رعایت کنید این است که طرح ساده باید علت خود را توجیه کند الی بیننده سادگی را به حساب خامی شما نگذارد. لوگوی شرکت کارتیه که از مقاله نام cartier طراحی شده است درعین سادگی، هیچوقت خامی را منتقل نکرده است نیز سالیان سنه است که در یادها باقی مانده است، وانگهی طرح لوگوی شرکت Macdonaldes و کمپانی هایی همانند آن.

پیکتوگرام ها:

همانطور که از نامش  مخفف picture برمی آید، به آرم های تصویری گفته می شود که بدست خرده و فرم و خط بدون نوشتار در آنها یا علائم اختصاری حروف ، طراحی می گردند.

این گونه لوگو از پر طرفدارترین و چه بسا زیباترین طراحی آرم ها باشد. ولی معمولا از نظر حرفه ای زمانی بهره‌گیری می گردد که شما و اسم شرکت شما به خوبی شناخته شده باشد. برخی مواقع کمپانی ها ابتدا با آرم تایپوگرام وارد پهنه بازرگانی گشته و بعد از ثبت نام آنها به صورت آرم، در جای جای رد تجاریشان و دهان به دهان گشته شدن برند بازرگانی شان، اقدام به طراحی آرمی پیکتوگرام برای تجارت خود مینمایند.

در طراحی پیکتوگرام هم به صورت سر راست می توانید از خویش فرآورده یا تکاپو شرکت کمک جسته و آن را به عنوان طرح آرم ، معرفی کنید، هم می توانید از سمبل ها و نماد سهم بگیرید.

مثلا آرم یک کافی شاپ می تواند یک فنجان قهوه باشد که خود آشکارا بیانگر نوع فعالیت صاحب آرم است. یا آرم یک شرکت فرآوری توپ های ورزشی می تواند مثلا یک توپ ورزشی باشد و …

در طراحی توسط پیکتوگرام بهتر است به مفاهیم القایی از خرده و رابطه آن با مشتری و گونه فعالیت آن اندیشه کنید. معمولا علائم القا کننده مفاهیم ویژه در خصوص موضوع خواهند بود. مثلا به آرم تجاری کمپانی پژو اگر نظرکنید می بینید که هیچ ردی از اتومبیل در این لوگو نگریستن نمی شود، ولی علامت شیر که نماد نیرو و ریاست است، نوعی حس خوب در خصوص این محصول را منتقل می کند. فلذا نماد ها، نمادها یا نشان ها بصورت مستقیم یا غیر مستقیم در طراحی پیکتوگرام بهره‌گیری می شود.

آرم ترکیبی از پیکتوگرام و نوشتار:

این نوع آرم ها هم از المانهای پیکتو هم از نوشتار درقسمتی از طرح سهم جسته است. معمولا شکل زیبایی ندارند. زیرا بهتر است آرم تصویری ابتدائا بدون نوشتار رسم شود، و این ترسیم به گونه ای باشد که نوشته ی دلخواه بعدا به آن اضافه شود، نه آنکه نوشته خویش جزوی از آرم شود.

نشانه های پیامی و شعاری

یک نوع دیگر نشان نیز وجود دارد که نمادیست که حاوی انتقال پیام شعارگونه در آن است و شعار آن سازمان را منتقل می کند نه اسم یا کار و جنبش آن موسسه. این گونه نشانه ها را، نشانه های شعاری می گویند. نمونه آن می طاقت به آرم شرکت نوکیا که از دو دست که در هم تنیده است و حاوی پیام انتقال یا دستگیری و ارتقا را می رساند، اشاره نمود. از نمونه های دیگر پرتو های شعاری می طاقت به اثر یکتا از بانک های ژاپنی اشاره کرد که آرم آن یک قلب قرمز در درون یک مربع می باشد که پیام همدلی را منعکس می نماید.

لوگو و انواع تقسیم بندی های آن

طراحی لوگو یعنی بازتاب هویت فردی یا سازمانی اشخاص و سازمان‌ها که بسته به نوع فعالیت یا نگرش آنها ، بصورت رمزگونه نمایش داده میگردد .

یکی از ابتدایی ترین دسته‌بندی‌ها ، لوگو را به دو نوع نوشتاری و تصویری تقسیم می‌کند .

در واقع در هیچ منبع تخصصی گرافیک ، تقسیم‌بندی جامعی از سازماندهی لوگو ارائه نشده است و هرآنچه که امروزه بصورت تعریف و مرزبندی مختصر در این خصوص ارائه می‌دهیم ، تازه ابتدای راه رشته طراحی لوگو است. چرا که با ظهور فنآوری و پدیده‌های نوین در عرصه طراحی گرافیک ، لوگو تغییر ماهوی داده و اصولا عملکردی ویژه با تاثیری بیش از آنچه تا کنون شاهدش بوده ایم خواهد داشت.

در این خصوص بهترین تقسیم بندی می تواند به شرح ذیل باشد :
طراحی لوگو تصویری
طراحی لوگو نوشتاری
طراحی لوگو ترکیبی ( تصویر در کنار نوشتار )

تقسیم بندی انواع طرح لوگو,طراحی لوگو

تقسیم بندی طراحی لوگو نوشتاری

امروزه ، طراحی لوگو و لوگوتایپ با توجه به نیازصنعت و تکنولوژیهای در حال گسترش  دچار تحولات اساسی شده و در میان پدیده‌های نوین مطرح شده است اما به لحاظ تخصصی ، تقسیم‌بندی انواع لوگو مفصل‌تر گردیده است. به ویژه که تکنولوژی هم به همراه سوغات اصطلاحات فرنگی ، سهم به سزایی در پدیده‌های نو گرافیک در بخش نشانه‌ها را به خود اختصاص می‌دهد. اصطلاحات وارداتی فرنگی نظیر : کالیوگرافی ، تایپ فیس ، فونتوگرافی و …

اما تعاریفی از قبیل طراحی لوگوتایپ ، در واقع تمام موارد گفته شده در زمینه طراحی حروف را در برمی‌گیرد. ولی مشخصه بارز آن ، استفاده از حروف به جای تصاویر بعنوان یک طرح لوگو می باشد . حال در وعت کلمه لوگوتایپ ، میتوانیم ریزتر شده و به اصطلاح تخصصی تر نگاه کنیم که بعنوان نمونه اگر از حروف اول یک نام به صورت همزمان استفاده کنید ، در هر زبان و یا در هر نوع الفبایی به آن مونوگرام می‌گویند که یکی از زیر شاخه های طراحی لوگوتایپ محصسوب می شود .

در حالی که در باور عموم عموم ‌، مونوگرام به اشتباه به نوعی نشانه نوشتاری گفته می‌شود که یک نحوه اجرایی و یا خلاصه‌نویسی از یک نشانه نوشتاری است. برخلاف آن لوگوتایپ ، یک اصطلاح اجرایی برای عملکرد یک واژه بصورت ( طراحی کامل ) است .

در این باره می توانید مطلب روبرو را مطالعه کنید : روانشناسی فونت و طراحی لوگو

بطور مثال اگر واژه انسان را طراحی کنید ، این یک کلمه است که با هر فونتی میتواند اجرا شود ولی نکته مهم اینجاست که نحوه ارائه آن به چه گونه بوده است ( خشن ، ترسناک ، نرم ، فانتزی ، خنده دار و … ) . در حقیقت این موضوع نمایش دهنده نوع نگاه طراح یا مالک طرح لوگوبه آن آن  کلمه است که در حقیقت هویتی رمزگونه برای سازمان و یا اشخاص می‌تواند باشد.

در یک مثال دیگر ، اصطلاحات دیگری مانند مونوتایپ ، تعریفی است از ارزش‌گذاری که به یک خط یا عدد و حروف داده می‌شود و اینگونه دامنه عملکرد طراحی لوگو نوشتاری را مطرح می‌نماید . در بین عوام به هر نوع نوشته چه برای عنوان مجله یا روزنامه که معرف یک سازمان یا معرف اشخاص حقیقی باشد طراحی لوگو گفته می‌شود. در حالی‌ که دامنه فعالیت‌ها برای سازمان ، افراد و رسانه‌ها متفاوت است.

تقسیم بندی طراحی لوگو

تقسیم‌ بندی طراحی لوگو تصویری

در تقسیم بندی انواع نمادها که ما آنرا نشانه ‌های تصویری می‌نامیم ، اصولا آنچیزی که به لحاظ تصویری آشکارکننده هویت می‌شود ، واژه‌ایست که در اصطلاح خارجی به آن سمبل و به فارسی نماد گفته می‌شود. لوگو تصویری به اصطلاح نگاشتاری است و عاری از هرگونه نوشتار ، که اجرای آن بصورت کلی تصویری صرف هستند یا نمایشی از موضوعات هندسی دارند ، که از آنها به پیکتوگرام  و ژئومتریک یاد می‌گردد . اما این موضع به همین جا ختم نمی‌شود. نگاشتارهای پیکتوگرافیک یا پیکتوگرام به اشکال جزئی تری نیز خود را معرفی می‌نمایند.

پیکتوگرام یا طراحی لوگو صرفا تصویری با شمایل انسانی ، حیوانی ، ابزاری ، گیاهی و کتابتی که به شکل کلی مطرح میگردند:

  • هندسی با قالب‌های دایره ، مربع و … یا طرح های گنجایشی
  • طرح ارگانیک یا سازمانی
  • سیال یعنی طرح های آزاد مانند ابر ، موج آب و نظیر آنها

در این باره مطالب زیر ممکن است برای شما مفید باشند :

اشکال هندسی در طراحی لوگو

اما در خصوص نمادهای ژئومتریک یا هندسی صرف ، ورود نمادهای دیگر مانند طرح های حیوان ، انسان ، گیاه و نظیر آنها جایی ندارند و نمادها در طرح‌های محض مثلث ، مربع و دایره و فروع آنها گنجانده و اجرا میگردند.

مطلب پیشنهادی : انواع لوگو و قیمت های طراحی لوگو

لوگوی نوشتاری

این نوع آرم با استفاده از اسم نوشتاری شرکت یا سازمان سفارش دهنده آن طراحی لوگو می شود، وانگهی برخی مواقع اوقات برخی از عناصر تصویری همچون خط ، کادر و… در ساختار آن به کار می رود .
با این حال ، این چنین عناصر گرافیکی همچون کادر وخط و … باید به عنوان ساز و برگ کارهمراه نوشتاراستفاده شود و نه به عنوان یک تقسیم عمده ای از طراحی لوگو ی شما. این که حتی به همان اندازه که مقاله شما دیده شود عناصر تصویری لوگو نیز جلب پروا کند اشتباه است . باید وزن و جلوه بصری عناصر تصویری بسیار کمتر از نوشته شما باشد.

آرم نوشتاری زمانی عملکرد بهتری خواهد داشت که برخی نکات مد نظر گرفته شود:

گاه ممکن است اسم مورد نظر به جای یک کلمه در برگیرنده چند کلمه باشد، در این صورت اغلب اوقات به راحتی می نا برای آن سرشناس اختصاری ساخت و حتی شدنی است مخفف آن نام گاهی پسندیده تر از حالت کامل آن به عقیده آید. این شغل در حین پروسه طراحی، نتیجه را به طرحی ساده تر مبدل می کند .
لوگوی نوشتاری شما با نامی منحصر به فرد که خلاقانه نیز طراحی شده باشد ، در بازار شغل و هرجایی دیگر به طور نمونه در پهنه بازرگانی اینترنتی در سایت های یاهو و گوگل می تواند استفاده شود و کمپانی را به شهرت برساند الی ماندگار شود. .
طراحی لوگو برای شرکتی کبیر با تکاپو چند منظوره که ارائه کننده گونه ها بسیاری ازمحصولات ، خدمات ، و یا ترکیبی از هر دوی اینها باشد، دشوار تر از شرکتی است که روی یک شغل تمرکز دارد . شدنی است برای طراحی آن سررسید اکثریت صرف آن شود لغایت به نتیجه مد نظر واصله و بتوان به نکویی در یک طرح و شکلی واحد، کارایی های مختلف آن کمپانی را تواماً نمایش داد.
استفاده ازعلائم تجاری درطراحی آرم نوشتاری تا جایی که نام شرکت را تحت تاٌثیر پیمان ندهد بلا مانع است .همچنین نام باید از نظربصری پلان اول طراحی شما باشد و تندتر دیده شود.

اگر نام بازرگانی شما تکراری باشد به رسمیت شناختن آن مشکل می شود. پس اینکه بدون سمبول(لاتین) و تصویر باشید و فقط نوشته داشته باشید شغل سخت تر نیز خواهد شد.
اگردر طرح لوگوی شما فقط نوشتار باشد و تصویری درش به پیشه نرود، اینکه بگویید چه گونه محصولاتی دارید یا جه خدماتی ارائه می کنید بسی سخت است. فلذا زمانی که فقط یک لوگوی نوشتاری کاربرد می شود همراهش عناصر گرافیکی (تصویری ) دیگری نیز باید به کار رود تا به مخاطبان اطلاعات بیشتری در باره سوداگری شما بدهد..

لوگو ی تصویری (نمادین)

بهترین نوع در طراحی لوگو است.
لوگوی نمادین و تصویری در قیاس با گونه نوشتاری کاربردی ترست است. درخلق این گونه از لوگوها سمبل ها ، عکس ها و خرده به کارگرفته می شود .

آرمهای تصویری زمانی بهترعمل می کنند که :

برند (نام تجاری) کمپانی در حال آماده در سطح بالایی شناخته شده باشد. در ضمن شرکت و عملکرد آن به طور گسترده ای معرف حضور همگان باشد . آنوقت می تاب از یک لوگوی تصویری به عنوان یک راه حل ظریف ، مناسب و کارآمد کاربرد کرد.
برخی مواقع آرم ترکیبی را الی زمانی که لوگوی تصویری به رسمیت شناخته شود استفاده می کنند و زمانی که دریافتن شد نام بازرگانی (برند) به اندازه کافی سرشناس شد، آنگاه آرم تصویری به انفرادی جایگزین آن می شود. به این روش طرح تصویری لوگو در حین ترقی کمپانی رشد کرده و شناخته می شود.
برای هر صنعتی سمبل هایی هستی دارد. زمان استفاده از یک نماد باید کوشید نتیجه کار، به گونه ای بی همتا باشد و جدا از بقیه عمل رو کرد لغایت طرح لوگو درصنف و صنعت مربوطه با سایرین اشتباه گرفته نشود و تکراری نباشد!
باید بیشترین زمان و انرژی را روی طراحی علامت بازرگانی (برند) گذاشت ، و اما در مرحله بعدی حفظ آن مهم
می شود. این که اطمینان حاصل شود لوگو صرفاً در انحصار کمپانی است و تنها آن گردآور اجازه استفاده از آن را دارد.
باید کوشید تا حضوری مفصل و جهانی را تجربه ارائه کرد ، لوگوی تصویری می تواند مخاطبان شرکت را در سطح جهانی توسعه دهد. علاوه بر این باید دانست که نماد ها در نزاکت های گوناگون می توانند با تعابیر و معانی مختلفی هستی داشته باشند و به کار روند.
اگر شما یک شرکت پسین تاسیس باشید که جدیداً پیش درآمد به فعالیت کرده اید ، باید جهت شناساندن آرم تصویری نو و اخیر خویش به مخاطبانتان در بازارو پهنه تجارت بودجه ای کافی در عقیده بگیرید. گاه این یک شغل بسیار دشوارنوشتاری (ترکیبی)

گاهی اوقات در طراحی لوگو چیره دست از روش ترکیبی استفاده میشود، یعنی استفاده هم موعد از هر دو عنصر سمبول(لاتین) (تصویر) و نام نوشتاری شرکت. تصویر و متن را می طاقت به روشهای گوناگون از آنگونه به طور یکپارچه و سرهم ، در ساحل هم ، یا درترکیب با هم بهره‌گیری کرد.

آرمهای ترکیبی به دلایل زیر” کاربردی ترین و شایع ترین نوع آرم ها” هستنند :

این گونه از لوگوها در ذهن نظاره گر ماندگار ترند. مسلماً با طراحی ترکیبی از هر دو گونه لوگو بهترین نتیجه در قالب یک لوگوی تصویریمخاطب ارائه می شود.
لوگوهای گونه تصویری اند که کمپانی را شرح می دهند.، آنچه سپریدن می شود و آنچه کمپانی را متفاوت می کند را در خود دارند .این عوامل کل کمک کننده اند تا نام بازرگانی به آسانی شناخته شود.
لوگو ترکیبی انتخابی عالی برای شرکت های کوچک، متوسط و یا شرکتهای اخیر راه اندازی است “. در به رسمیت شناختن نام بازرگانی همگام با برپایی آن کمپانی زیاد کمک کننده است ، چرا که یک” لوگو ترکیبی هر دو توان بصری و توصیفی را هم زمان در خود دارد.” تصویر به شغل رفته در آرم می تواند برای بیننده خویش معرف خدماتی باشد که آن شرکت ارائه می دهد ، در حالی که اسم کمپانی را اشاعه می دهد، سبب معروفیت آن نیز می شود.
قانون مربوط به کپی رایت در لوگوهای ترکیبی خیلی راحت تر از لوگوهای صرفاً تصویری قابل اجراست، چون لوگوی ترکیبی دائم با نام تجاری استفاده می شود. این به طور خودکار مایه می شود آرم بی همتا شود.

مطالب مفید دیگر :

مراحل طراحی لوگو

انتخاب انواع لوگو

آرم یا همان لوگو را می توانیم به عنوان نشانه‌ای از فعالیت‌های یک کمپانی بدانیم. اگر هنوز برای شرکت ، سازمان ، سایت و … خویش یک آرم را طراحی نکرده اید و به مشتریان خویش آن را نمایش نداده اید پیشنهاد می کنم خیلی زود به اندیشه طراحی و گزینش یک آرم خوب باشید و با این پیشه در بازرگانی خود یک قدم کبیر به سوی موفقیت را بردارید. البته اشتباه در برگزیدن این عنصر نیز می تواند به همین میزان در رشد کسب و کار شما کارایی منفی داشته باشد پس پیش از دست به کار شدن با هم در لوگونگار تعدادی از عوامل مهم انتخاب یک لوگو ی خوب را بررسی می کنیم.

سادگی به عنوان نخستین شرط

اولین شرط و نکته ای که شما در هنگام طراحی لوگو و یا برگزیدن یک آرم برای کمپانی خویش باید به آن پروا کنید این موضوع است که آرم انتخابی شما باید از خرده ساده و به یاد ماندنی تشکیل شده باشد. نگران نباشید اگر هدف ثبت رسمی این آرم را در ایران دارید هنوز هم اکثر طرح های ساده و ابتدایی پذیرفته می شوند و شما می توانید به این شکل بهترین لوگوها را برای خود گزینش کرده و ثبت کنید.

دلایل مختلفی برای لزوم به کارگیری طرح های ساده در لوگوها هستی دارد که مهمترین آن ها عبارتند از :

به یاد ماندنی تر هستند.
از آن ها در هر جایی می تاب کاربرد کرد.
بعدها اگر بخواهید از آن ها در سایر پروژه ها استفاده کنید نیازی به طراحی دوباره نیست و همان طرح اولیه را می توانید بهره‌گیری کنید.
خیلی ساده‌تر توسط طرفداران کمپانی ، سایت ، سازمان ، نهاد و … شما تکثیر می شوند.
و …

سیاست و اهداف شما به چهره گرافیکی

همانطور که در نخست این مقاله آوردیم ، آرم شما می تواند معرفی کننده فعالیت ها و سیاست کاری کمپانی و یا سازمان شما باشد،پس کاربرد خلاقانه از ایده‌هایی که اهداف و سیاست های شما را به چهره گرافیکی در لوگو شما نمایش می دهند می تواند روش مثبتی در طراحی لوگو ی شما باشد. بهتر است این باره را با بررسی آرم شرکت Amazon که بسیارمعروف و موفق هم هست بررسی کنیم لغایت با اهمیت این مورد و کارایی گذاری آن بیشتر آشنا شویم.

حتماً با دید آرم شرکت Amazon یک شکلک خندان را در این لوگو مشاهده کرده اید اما اگر کمی دقت کنید به غیر از اینکه از پیکان نارنجی رنگ به عنوان لب یک شکلک استفاده شده باشد به این موضوع نیز اشاره دارد که در سایت آمازون که کار و جنبش اصلی آن در راستی فروش محصولات مختلف است همه چیز یافت می شود. بله این ترجمه ای است از حرف A تا Z که حروف نخست و پسین الفبای انگلیسی هستند.

توجه داشته باشید که نیازی نیست این موارد به چهره خیلی ساده و روشن نیز در آرم شما نمایش دیتا شود و حتی رمزی بودن این موارد می تواند در بیاد ماندنی تر کردن آن ها در ذهن مشتریان و کاربران شما کارایی گذار باشد.

به کارگیری رنگ ها در طراحی لوگو

یکی از مهمترین مشخصات آرم یا لوگو شما که باعث می شود شرکت ، سایت و … شما را به یاد ماندنی تر کند رنگ هایی است که از آن ها در لوگو شما بهره‌گیری شده است. اگر بخواهیم مهمترین موارد در این زمینه را رعایت کنیم باید لوگوی ما از قوانین پایین فرمانبرداری کند:

تنوع رنگی کمتر : به هر میزان که در آرم شما از شمار رنگ های اقلیت استفاده شده باشد لوگوی شما معمولاً چیره دست تر و به یاد ماندنی تر می شود پس سعی کنید در صورتی که نمی توانید تنها با به کارگیری یک رنگ لوگوی خویش را طراحی کنید شمار رنگ های به کار دستگیر شده از سه رنگ بیشتر نشود.
روانشناسی رنگ ها : تا کنون در این باره مقالات زیادی نوشته شده است که با یک جستجوی حقیر در اینترنت می توانید تعداد زیادی متعلق به ها را بیابید. در این طور مقالات به رونشناسی رنگ ها پرداخته شده است که تعیین می کند استفاده از هر رنگی می تواند چه تاثیری را بر روی ذهن و عملکرد مشتریان شما داشته باشد. برای نمونه اگر می بینید در طراحی آرم بیشتر رستوران های غذاخوری از رنگ زرد و قرمز استفاده شده است این فرمایش بی انگیزه نیست و می تواند درصد زیادی بر درآمدزایی و فروش در این گویه کارایی بگذارد. همچین رنگ بندی ها همانطور که می دانید به طور کلی به دو تقسیم رنگ های گرم و رنگ های سرد تقسیم می شوند که این تقسیم بندی نیز می تواند به شما در انتحاب رنگ های سازگار با هم کمک بسیاری بکند.
به کارگیری رنگ ها ثابت : یگانه دیگر از نکاتی که در هنگام گزینش رنگ آمیزی لوگو خویش به آن توجه کنید استفاده از رنگ ها به صورت مقاوم است. منظور ما از کاربرد مقاوم از رنگ ها این است که به هیچ عنوان در لوگو خویش از افکت هایی که می توانند بین دو رنگ اصلی سایه صریح خلق کنند که به رنگبندی رنگین کمانی سرشناس هستند بهره‌گیری نکنید و هر رنگ کاربرد شده باید محدوده مشخصی را در آرم شما داشته باشد لغایت بعدها بتوانید در چهره بیچارگی آرم خویش را دوباره سازی کنید و یا در هر جایی از آن کاربرد کنید.
و …

به طراحان حرفه‌ای سفارش طراحی لوگو را بدهید

حال اگر می خواهید کار طراحی لوگو جدید شرکت خود را به گرد از طراحان واگذار کنید ، با به کارگیری اطلاعات پایه ای که در این تعلیم مرور کردیم می توانید آسان تر طرح مد نظر خود را به طراحان گرافیک و لوگو سفارش دهید و توصیه می کنم که این کار را با اینکه در اکثر موارد امری ساده و قبل و افتاده به عقیده می آید به حرفه‌ای های این زمینه واگذار کنید تا بتوانید از آرم شرکت خود به بهترین شکل شدنی استفاده کنید.

به یاد داشته باشید خرج طراحی لوگو در بیشتر شرکت ها و سازمان ها تنها یک بار دیتا می شود پس با گزینش یک طراح خوب و چیره دست می توانید حتی اگر هزینه اکثریت را می کنید به نتیجه مطلوبی برسید.

نویسنده : تیم تحریریه لوگونگار

برتری و مزیت انواع لوگو های ترکیبی

انتخاب نوع مناسب طراحی لوگو و آرم اولین قدم در راه مطرح شدن کمپانی شما ، اعتبار ، وماندگاری تان است. لوگوهای ترکیبی از “کاربردی ترین و شایع ترین نوع لوگوها” هستند. زیرا که:

• این نوع از لوگوها در ذهن بیننده ماندگار تر هستند. مسلماً با طراحی ترکیبی از هر دو نوع لوگو بهترین نتیجه در قالب یک لوگوی تصویری_ نوشتاری به بیننده ارائه خواهد شد.

• لوگوهایی که شما را شرح می دهند لوگوهای نوع تصویری هستند.این دسته از لوگوها آنچه شما انجام می دهید و آنچه شما را متفاوت می کند را در خویش دارند . این عوامل کل کمک می کنند تا نام تجاری شما به آسانی شناخته شود.

• لوگو ترکیبی انتخابی عالی برای شرکت های کوچک، متوسط و یا شرکتهای تازه تاسیس است . در به رسمیت شناختن نام تجاری همگام با ایجاد آن کمپانی بسیار کمک کننده است ، چرا که یک لوگو ترکیبی هر دو قدرت بصری و توصیفی را هم سررسید در خویش دارد. تصویر به پیشه رفته در لوگو می تواند برای مخاطب خود معرف خدماتی باشد که آن شرکت ارائه می دهد ، در حالی که اسم کمپانی را گسترش می دهد، باعث معروفیت آن نیز می شود.

• قانون مربوط به کپی رایت در لوگوهای ترکیبی خیلی راحت تر از لوگوهای صرفاً تصویری قابل اجراست، چون لوگوی ترکیبی همیشه با نام تجاری کاربرد می شود. این به طور خودکار مایه می شود لوگو منحصر به فرد شود.

انتخاب نوع لوگو,انواع لوگو,انتخاب نوع آرم,انواع آرم و لوگو,نوع مناسب لوگو,لوگو بهتر است یا لوگوتایپ؟