طراحی لوگو فارسی
آرم یک سمبل و نشانه دیداری برای معرفی برند است. بوسیله و از طریق به کارگیری یک لوگوی حرفه ای ، میتوان به بهترین شکل ممکن یک کسبوکار را به بازار هدف معرفی نمود . همواره برندها بخش قابل توجهی از موفقیت خود را مدیون طراحی لوگو خود هستند . در یک طراحی لوگو استاندارد مفاهیم زیادی جمع شده و هر تفکری در خصوص کسبوکار باید در آن لحاظ شود .
طراحی لوگو فارسی ، در خصوص مفاهیم پایه اشتراکات منطبقی با لوگوی غیرفارسی دارد تنها تفاوت هایی در مدل ارائه نوشتاری وجود دارد. در طراحی لوگو پارسی ، باید به عناصری پرداخته شود که هم از دید رسم التحریر فارسی مناسب بوده و هم به لحاظ گرافیکی ایجاد معنا بکند . در ادامه مقاله ، به برخی از نکات مرتبط با طراحی لوگو فارسی پرداخته میشود .
طراحی لوگو تایپ نوشتاری فارسی
رایج ترین محل استفاده از طراحی لوگو پارسی ، لوگوتایپ یا قسمت نوشتاری یک نشان تجاری است . در این بخش ، نام برند با حروف فارسی در فرمتی اختصاصی نوشته میشود . ممکن است عناصر بصری نیز برای انتقال بهتر مفهوم به کار برده شود اما خوانایی نوشته حفظ می گردد . معمولا لوگوتایپ فارسی را در این موارد استفاده می کنند :
- نام شرکت بصورت فارسی ( برای رسمیت بخشی به آرم شرکت و مکاتبات تجاری آن )
- نام برند ( معمولا برندهایی با نام کوتاه میتوانند بهترین طرح های فارسی را بدست آورند )
در هنگام طراحی لوگوتایپ پارسی ، انتخاب قالب گرافیکی مناسب ، یک تصمیم تعیین کننده خواهد بود زیرا مدل فونت لوگو معرف خصوصیات شخصیتی برند بوده و شایسته است مناسب ترین فرم را برای آن پیاده سازی نمود . بعنوان نمونه برندهایی که در زمینه امور هنری فعالیت دارند بهتر است از نوشته های نازک و ظریف استفاده کنند در حالی که برای شرکتهای دولتی ، فرم نوشتار رسمی و محکم مناسبتر به نظر می رسد .
انواع مختلفی از انواع روش های ساخت لوگو وجود که طراحی لوگو فارسی و غیرفارسی مشترکا در یکی از این قالبها قرار می گیرند . ( مقاله مرتبط : انواع لوگو )
لوگوی پارسی برای چه کسبوکارهایی مناسبتر است ؟
در طراحی لوگو فارسی ، مانند طراحی هر نوع نشان غیر فارسی دیگر ، از عناصرگرافیکی و بصری استفاده میشود . معمولا هر کسب و کاری طرح متناسب خود را می طلبد و باید بررسی شود که کدام نوع لوگو فارسی برای برند مورد نظر مناسب تر است .
لوگوتایپ فارسی : مناسب نام های تجاری کوتاه – خوانایی و بخاطر سپاری
لوگو فارسی ترکیب با تصویر : مناسب برای هر نوع برند بخصوص آرم شرکت ها – معرفی نام شرکت در کنار نمایش زمینه فعالیت برند
نماد ( لوگو ) فارسی : مناسب برای نام های تجاری شناخته شده تر و دارای تبلیغات گسترده – قابلیت تشخیص سریعتر
نکات قابل تامل در طراحی یک لوگو فارسی
ساخت لوگو فارسی اگر به صورت دقیق و استاندارد اجرا شود کار پیچیده ای خواهد بود بخصوص که هر مدل نوشتار برای فرهنگ ایرانی دارای بار احساسی متفاوتی بوده و بطور مثال بیننده نوشته احساسات کاملا متفاوتی از نوشتار کوفی با طرح فونت یکان خواهد داشت . برای طراحی یک لوگو حرفه ای توجه به این نکات ضروری می نماید :
- انتخاب قالب نوشتاری مناسب و مرتبط با شخصیت برند
- ساخت سفارشی و طراحی اختصاصی تک تک حروف
- رعایت اصول خوشنویسی فارسی و ترکیب بندی مناسب کلمات
- پیاده سازی ارزش های مورد تاکید برند در زوایای گرافیکی نوشتار
- استفاده از رنگ های مناسب
- رعایت اصل ساده بودن اجرای لوگو
- خوانایی حداکثری
- بهره گیری از تاریخ باستانی ایران ، اسطوره ها و افسانه های پارسی در نماد سازی برای لوگو فارسی
مقاله مرتبط : اهمیت طراحی لوگوتایپ
معرفی برند به شکلی مناسب ، وظیفه طرح لوگو است ، اگر در کشور ایران فعالیت دارید یا مخاطب پارسی زبان دارید بهتر است در اولین فرصت مدل فارسی لوگو خود را بصورت صحیح طراحی و پیاده سازی نمایید . یک طرح با مفهوم و خاص ، میان برند و نام تجاری ارتباط برقرار میکند و در مناسب ترین فرم ممکن ، هر آنچه نیاز هست را به مخاطب خود توضیح میدهد .
در طراحی لوگو برای نوشته های فارسی ، مهارت و آشنایی با خوشنویسی ( بصورت دستی ) یک امتیاز فوق العاده محسوب شده و افرادی که این توانایی را دارند میتوانند بدون محدودیت و از پایه ، یک نام را بصورتی خاص و کاملا منحصر بفرد اجرا نموده و در طراحی لوگو نهایی از آن طرح به بهترین شکل استفاده کنند .
نوشتار فارسی بر خلاف تایپ انگلیسی لطایف و ظرایف خودش را دارد که برای افراد غیر حرفه ای محدودیت و برای طراحان و خوشنویسان حرفه ای ایجاد فرصت های بی بدیل می کند .
مقاله : طراحی لوگو اسم
نگارنده : تیم تحریریه لوگونگار
مقالات بیشتر در : آموزش لوگو